Тернопільська молодь обговорила актуальні проблеми та життя після карантину

Романна ПавлюкВ рамках реалізації статусу «Тернопіль – молодіжна столиця України» 26 травня відбувся всеукраїнський молодіжний форум «Молодь Online». Спікери з України та з-за кордону у форматі ZOOM-конференції обговорили проблеми, які зараз турбують молоде покоління, про життя після карантину та про плани на майбутнє.

З вітальним словом до учасників та слухачів форуму звернулися міський голова Тернополя Сергій Надал та молодіжний мер Тернополя Романна Павлюк.

«В січні цього року проводилась платформа «Молодь офлайн» про пряме спілкування один з одним та вихід із соцмереж, проте зараз ми повернулись до онлайн-формату через останні події у світі, - зазначив міський голова Сергій Надал. - Молодь завжди була на передовій будь-яких змін, тому, після «пандемічного відновлення» треба буде прислухатися саме до молоді. Сьогодні ми, як ніколи, потребуємо нових нестандартних рішень. І, сподіваюся, що під час цього форуму ми почуємо багато ідей від молоді, які можна втілити в життя. Зараз ми потребуємо молоді, яка готова виходити за звичні рамки і шукати нових інноваційних рішень. Настав ваш час змінити цю країну і цей світ!».

В рамках форуму відбулася панельна дискусія на тему: «Перспективи молодіжної політики після карантину», участь в якій взяли кризові менеджери у своїх середовищах, серед яких:

— Марини Попатенко, заступниці Міністра молоді та спорту України;

— Андрія Павловича, координатора ресурсного центру SALTO для країн Східної Європи і Кавказу, експерта програми EU4Youth;

— Захара Ткачука, тренера освітніх програм молодіжної політики та роботи.

Спілкування з молоддю проводили:

— Олександр Ярема, перший заступник Державного секретаря Кабінету Міністрів України;

— Роман Вінтонів, український телеведучий, актор, журналіст, сценарист, музикант відомий українським глядачам під ім'ям свого гумористичного образу Майкла Щура;

— Євген Глібовицький, експерт зі стратегій, керівник компанії pro.mova;

— Уляна Супрун, очільниця NGO Arc.Ua, виконувачка обов'язків Міністра охорони здоров'я України (2016 – 2019 рр.,) лікарка, громадська діячка.

Організував захід управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради.

Молодь онлайн