Завершуються роботи з облаштування підвищеного пішохідного переходу на проспекті Злуки

У Тернополі на проспекті Злуки (в районі житлового будинку №15) завершуються роботи з облаштування підвищеного пішохідного переходу. Наразі виконується третя черга робіт на парній стороні вулиці (у напрямку руху від центру міста), де уже проведено фрезування, влаштовано залізобетонні плити, бордюрний камінь, водовідвідні лотки та розпочалися роботи з мощення даної частини пішохідного переходу кольоровою бруківкою.

Поділ робіт на три частини зумовлений потребою залишити можливість курсувати однією із найбільш завантажених вулиць міста громадським та приватним транспортом. При сприятливих погодних умовах, влаштування підвищеного пішохідного переходу завершиться до кінця тижня. Після цього по обидві сторони вулиці розпочнуться роботи з влаштування підходів до пішохідного переходу.

Зі слів міського голови Тернополя Сергія Надала,  даний підвищений пішохідний  перехід зменшить ймовірність наїзду на пішоходів, що перетинають проїжджу частину просп. Злуки, адже така конструкція змусить водіїв транспортних засобів їхати повільніше перед переходом за аналогією пристрою примусового зниження швидкості.

Нагадаємо, у Тернополі це уже другий підвищений пішохідний перехід. Перший був влаштований у 2017 році на вул. Білецькій (поблизу пляжу «Циганка»).