У Тернополі з’являться нові зелені зони та парки

Днями на черговому засіданні виконавчого комітету Тернопільської міської ради було затверджено проектну документацію «Схема озеленення міста», виконану Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «ДІПРОМІСТО» імені Ю.М. Білоконя» з метою формування комплексного озеленення територій міста в єдину систему, яка є важливим елементом планувальної структури Тернополя.

«Проектом пропонується створення на території міста 11 нових територій зелених насаджень загального користування на площі близько 59 га., - коментує міський голова Сергій Надал. – «Схема озеленення міста» пройшла необхідне узгодження, прийнята та розпочинає виконуватися. Відповідно до проектної документації, у Тернополі першочергового буде проведено інвентаризацію існуючих зелених насаджень усіх категорій в межах населеного пункту та висадження нових дерев, кущів, газонів та квітників. Загальна площа зелених насаджень становитиме 40 % від усієї території міста Тернополя».

Відповідно до «Схеми озеленення міста», нові сквери з’являться на: вул. Текстильній, вул. Спортивній, на просп. Злуки, нові зелені зони будуть облаштовані також на вул. Коновальця, вул. Стадникової, біля пам’ятного знаку Ярослава Стецька, на вул. Юності, вул. С.Будного, а у Пронятині та на перетині вулиць Київська та Тарнавського з’являться нові парки.