Кращі спортсмени Тернополя отримуватимуть стипендії із міського бюджету

На засіданні виконавчого комітету міської ради затвердили положення про призначення стипендій кращим спортсменам Тернополя за високі спортивні досягнення.

Відповідно до цього рішення, стипендії будуть призначатися провідним спортсменам міста, які є чемпіонами та призерами міжнародних змагань, чемпіонатів, першостей світу, Європи, України та сприяють уславленню міста на всеукраїнському і світовому рівнях.

«Перелік осіб, які отримуватимуть стипендії, визначатиме спеціальна комісія. Підставою для призначення стипендії буде відповідна заявка від тренерів, керівників фізкультурно-спортивних закладів, спортивних федерацій та клубів, а також інформація про результати участі у змаганнях. Спортсмен може також самостійно висунути свою кандидатуру на призначення стипендії, - розповідає начальник управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Микола Круть. – Згідно із прийнятим рішенням комісії, кожен спортсмен-стипендіат отримуватиме 1500 грн. в місяць до кінця 2018 року».

До слова, протягом останніх двох років стипендіатами Тернопільської міської ради були такі відомі спортсмени, як бронзовий призер чемпіонату Європи серед молоді, Майстер спорту України міжнародного класу Андрій Антонюк; український спортсмен-віндсерфінгіст Майстер спорту міжнародного класу Олександр Тугарєв; лижник і біатлоніст, чемпіон зимових Паралімпійських ігор 2018 у Пхьончхані, що у Південній Кореї Тарас Радь та інші.