До кінця року у Тернополі планується завершити реконструкцію дамби

У 2018 році у Тернополі, відповідно до рішення виконавчого комітету, буде завершена реконструкція дамби Тернопільського ставу на вул. Руській.

Зі слів міського голови Сергія Надала, протягом року працівники підрядної організації відремонтують третю частину проїзної дороги у сторону до Надставної церкви та на всій дамбі влаштують два шари асфальтобетонного покриття на обох смугах для руху. Також триватиме влаштування дорожніх бордюрів та ремонт тротуарів зі сторони ставу і парку «Топільче».

Цього року на ремонт дамби з міського бюджету виділено близько 2 млн. грн, наразі триває підготовка проектно-кошторисної документації. Самі ж ремонті роботи з реконструкції дамби розпочнуться при настанні сприятливих погодних умов.

Нагадаємо, протягом першої та другої черги реконструкції дамби, яка тривала у 2016 та 2017 роках, було відремонтовано гідротехнічні споруди - шлюзний міст та водонапуск у парк Топільче, проїзну частину, де наразі влаштовано лише нижній шар асфальтобетонного покриття, та розпочався ремонт тротуарів.