Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Грантовий конкурс USAID Проекту енергетичної безпеки

USAID Проект енергетичної безпеки (ESP) працює з Урядом України, приватним сектором та громадянським суспільством для підвищення енергетичної безпеки України, трансформації енергетичного сектору країни у сучасний, орієнтований на ринок та інтегрований з ЄС фактор зростання.

До конкурсу запрошуються:

  • Неурядові організації (НУО), зареєстровані та правочинні згідно з законодавством України (гранти у грошовій та негрошовій формі);
  • державні установи (гранти виключно у негрошовій формі).

Пріоритетні напрямки:

  • надання допомоги Уряду України для забезпечення усіх громадян доступною, надійною, сталою та безпечною енергією;
  • підтримка Уряду України в інтеграції до європейських енергетичних ринків шляхом допомоги ключовим державним органам та регулятору у виконанні вимог енергетичного законодавства ЄС, включаючи Третій енергетичний пакет;
  • зміцнення енергетичної безпеки України завдяки реформуванню конкурентних ринків шляхом відокремлення функцій передачі та розподілу від генерації, а також виробництва і постачання в секторах природного газу та електричної енергії;
  • створення конкурентних ринків електричної енергії, природного газу та теплової енергії;
  • збільшення постачання енергії в Україні шляхом сприяння інвестиціям у сектор енергетики завдяки активній участі приватного капіталу та збільшення виробництва відновлюваної енергії.

Закупівля та/або монтаж сонячних панелей, фінансування будівельної діяльності не дозволяється в рамках Грантової програми Проекту.

Подача заявок відбувається у два етапи.

На першому етапі заявники подають короткий концептуальний документ (заявку в стислому вигляді) українською або англійською мовами.

Грантодавець визначає, чи відповідає концептуальний документ цілям ESP. Якщо концепція заявника отримає позитивну оцінку, в цьому випадку організацію буде запрошено до участі в другому етапі – подання розгорнутої заявки на грантове фінансування.

Кінцевий термін подачі заявок: 30 червня 2020 року. Грантові заявки оцінюються по мірі надходження.

Суми грантів: від 10 000 до 300 000 доларів США у гривневому еквіваленті. ESP залишає за собою право фінансувати запропоновані проекти повністю або частково.

Тривалість запропонованого проекту не повинна перевищувати 24 місяці.

Отримати більш детальну інформацію можна за посиланням.

Також ви можете надіслати запит на електронну адресу UESPgrants@tetratech.com.