Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

З початку року Тернопільським міським відділенням ФСС України проведено оплату лікарняних на суму 86,9 млн. грн.

Кожна застрахована особа має право на компенсацію втраченого заробітку за час тимчасової втрати працездатності, догляду за хворими родичами, самоізоляції від COVID – 19, на період відпустки по вагітності та пологах.

Згідно з оперативними даними за січень-серпень місяць поточного року до Тернопільського міського відділення управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області звернулося 14,759 тис. застрахованих осіб. Прийнято заяви-розрахунки від страхувальників для надання матеріального забезпечення по 23,661 тис. листках непрацездатності на суму 94,428 млн. грн. що на 27,47 млн. грн. або 41% більше за аналогічний період минулого року.

Зокрема, у серпні прийнято для фінансування заяви-розрахунки від страхувальників на суму понад 13,491 млн. грн., що складає 14,29 всіх витрат 2021 року.

Тернопільським міським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області з початку року проведено оплату листків непрацездатності на суму 86,9 млн. грн. А саме:

-   допомога по тимчасовій втраті працездатності - 63,143 млн. грн. або 72,84% від загальної суми фінансування;

-   допомога по вагітності і пологах – 22,955 млн. грн. (26,24%);

-   допомога на поховання -225,5 тис. грн. (0,26%);

-   допомога у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності - 573,483 тис. грн. (0,66%).

Допомога на поховання в разі смерті застрахованих осіб чи членів їх сімей профінансована 56 родинам на суму 225,50 тис. грн.

Нагадуємо, що для отримання допомоги від Фонду, працівник має передати своєму роботодавцю листок непрацездатності, на підставі якого здійснюється формування заяви – розрахунку.

Дата фінансування Фондом допомоги прямо залежить від дати подання заяви – розрахунку. Після того, як кошти перераховано на рахунок страхувальника, виплата допомоги працівнику здійснюється ним у найближчий після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати, або одразу після надходження коштів від Фонду.

 

Олена Самагальська, начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансових питань Тернопільського міського відділення УВД ФССУ в Тернопільській області