Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

COVID-19, ІЗОЛЯЦІЯ

Вже більше року Україна, як і весь світ бореться з епідемією корона вірусного захворювання COVID-19. Станом на 1 квітня 2021 року в Україні перехворіли понад 1.67 млн. жителів, близько 33тис. померло.

Особи з хронічними захворюваннями, цукровим діабетом, онкологічною патологією мають високий ризик розвитку тяжкої форми COVID-19.

В останні тижні спостерігається стрімке збільшення чисельності застрахованих осіб, які мають покази до самоізоляції, що пов’язано із загальним зростанням випадків захворювання на корона вірусну хворобу в Тернопільській області.

Пройти оплачувану самоізоляцію працюючі громадяни можуть у разі безпосереднього контакту із хворими на COVID-19. Сума виплат від Фонду соціального страхування при самоізоляції складає 50% середнього доходу не залежно від тривалості страхового стажу та 100% - для медичних працівників. Фінансування Фондом здійснюється з шостого дня ізоляції, перші п’ять днів оплачує роботодавець.

Допомога по тимчасовій непрацездатності через ізоляцію фінансується Фондом на підставі листка непрацездатності, виданого із зазначенням відповідної причини непрацездатності - за кодом 11.

Нагадуємо, що відкрити листок непрацездатності на період карантину можливо у дистанційному режимі - для цього працівник повинен звернутись до свого сімейного лікаря телефоном.

 

Галина Кривокульська, завідувач сектору перевірки обґрунтованості

видачі листків непрацездатності Тернопільського міського відділення 

управління виконавчої дирекції Фонду соціального

страхування України в Тернопільській області