Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Сотні кінських сил під капотом, сотня з лишком кілометрів на годину, сповільнена реакція після випитої на святі чарки... А в підсумку – покалічене або й втрачене життя…

Автомобіль може бути не лише засобом пересування, а й знаряддям травматизму.

Страхові експерти з охорони праці Тернопільського міського відділення беруть участь у розслідуванні нещасних випадків, скоєних у ДТП, коли люди, сідаючи в авто, перебувають у відрядженні, при  виконанні службових обов’язків. Люди дуже часто легковажать своїм і навіть чужим життям…

        Особливу увагу хотів би приділити нещодавнім дорожньо-транспортним пригодам. Від початку року в Тернопільському міському відділенні зареєстровано шість нещасних випадків. Основною причиною цих нещасних випадків є  порушення правил дорожнього руху.

Зокрема, за попередньою інформацією розслідування, водій автомобіля, керуючи транспортним засобом, не впорався з керуванням, в результаті цього транспорт перекинувся і з'їхав у кювет. Від отриманих травм потерпілий помер ще до приїзду швидкої.

Ще один із випадків стався в липні цього року. Внаслідок ДТП (водій не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу руху), травмовано двох водіїв та двох пасажирів, а саме: водія вантажного автомобіля, водія легкового автомобіля, також пасажирів, яких із травмами різного ступеня важкості госпіталізовано в центральну районну лікарню. Сам водій серйозних ушкоджень не зазнав.

Працівники структур Фонду в області постійно орієнтують та інформують працівників та роботодавців, закріплюючи на рівні свідомості кожного, що дотримання правил та інструкцій рятують від біди. Заходи з охорони праці не повинні бути лише для "галочки", а належна культура охорони праці потрібна, насамперед, саме їм, адже ніякі виплати від Фонду соціального страхування не повернуть втрачені здоров’я та життя.

Загалом, станом на 1 серпня 2020 року, в Тернопільському міському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Тернопільській області зареєстровано 152 нещасних випадки і гострі професійні захворювання (з них 23 - пов’язані з виробництвом, 58 – не пов’язані з виробництвом, 71 – в стадії розслідування). Зі смертельним наслідком - чотири.

Запам’ятаймо: головна запорука збереження здоров’я та життя працівників – це виконання обов’язків посадовими особами, а також виконання вимог інструкцій з охорони праці самими працівниками незалежно від виду чи категорії робіт, а з боку роботодавців – щоб на робочих місцях створювались необхідні умови праці.

Святослав Кітура, начальник відділу профілактики страхових випадків Тернопільського міського відділення УВД ФССУ в Тернопільській області