Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Жителі області отримали відповіді на актуальні запитання з пенсійного забезпечення під час прямої телефонної лінії

Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Галина Скрепецька провела пряму телефонну лінію з питань пенсійного забезпечення громадян.

В ході телефонної розмови додзвонювачі цікавились питаннями перерахунку пенсії з 01 липня 2020 року різним категоріям населення у зв’язку із зміною соціальних стандартів, умов виходу на пенсію по інвалідності, порядку обчислення страхового стажу та укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Разом з тим, заступник начальника проінформувала громадян про переваги користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України. Зокрема, про новий сервіс − автоматичне призначення пенсії, який дозволяє призначити пенсію автоматично при досягненні пенсійного віку, без особистих візитів до сервісних центрів, з урахуванням усіх наявних у Пенсійному фонді даних.

Пенсійний фонд України рекомендує людям літнього віку в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції мінімізувати соціальні контакти.

Отримати відповіді на нагальні питання щодо призначення, перерахунків та виплати пенсій можливо не виходячи з дому у телефонному режимі, або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/). 

         Бережіть себе – збережете Україну!

 

 

Головне управління

Пенсійного фонду України

в Тернопільській області