Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Проведено пряму телефонну лінію з питань пенсійного забезпечення

Перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Алла Якубовська провела пряму телефонну лінію з питань пенсійного забезпечення громадян.

Найбільше звернень додзвонювачів було з питань щодо перерахунку пенсій з 01 липня 2020 року у зв’язку із підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян. Актуальними були питання щодо страхового стажу та зарахування періодів підприємницької діяльності для фізичних осіб – підприємців.

 Поряд з тим, Алла Якубовська ознайомила громадян із функціонуванням вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою якого можна дистанційно переглянути задекларовану заробітну плату, зарахований страховий стаж та отримати необхідні довідки, які підтверджуються QR-кодом.

Пенсійний фонд України рекомендує людям літнього віку в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції мінімізувати соціальні контакти.

Отримати відповіді на нагальні питання щодо призначення, перерахунків та виплати пенсій можливо не виходячи з дому у телефонному режимі, або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/). 

Бережіть себе – збережете Україну!

 

 

 

 Головне управління

Пенсійного фонду України

в Тернопільській області

 

 

17.07.2020