Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про перерахунок пенсій з 01 липня 2020 року під час години прямої телефонної лінії

Жителі області мали нагоду дізнатися про останні зміни у пенсійному законодавстві та оперативно вирішити питання, які їх турбували під час прямої телефонної лінії із начальником Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Ігорем Москаликом.

Основним питанням яким цікавились додзвонювачі став перерахунок пенсій з 01 липня 2020 року, його розмір та кому із пенсіонерів чекати підвищення. Крім того, чимало питань стосувалось особливостей пенсійного забезпечення учасників бойових дій та інвалідів війни, умов виходу на пенсію за вислугою років.

Під час спілкування Ігор Москалик поінформував громадян про послуги, які надає Пенсійний фонд України в електронному форматі, зокрема про новий сервіс – автоматичне призначення пенсії, який дозволяє призначити пенсію автоматично у разі досягнення пенсійного віку з урахуванням усіх наявних у Пенсійному фонді даних, завчасно поданих майбутніми пенсіонерами з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Пенсійний фонд України рекомендує людям літнього віку в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції мінімізувати соціальні контакти.

Отримати відповіді на нагальні питання щодо призначення, перерахунків та виплати пенсій можливо не виходячи з дому у телефонному режимі, або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/). 

Бережіть себе – збережете Україну!

 

 

Головне управлінння

Пенсійного фонду України

в Тернопільській області

 

 

10.07.2020