Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Фахівці Фонду роз’яснюють трудовим колективам основні вимоги чинного законодавства щодо пенсійного забезпечення

Для роз’яснення основних вимог чинного законодавства щодо пенсійного забезпечення громадян, спеціалісти Головного управління відвідали працівників  фінансового відділу Тернопільської РДА, Котівської сільської ради Гусятинського району, Бережанської державної податкової інспекції та Теребовлянської філії Тернопільського обласного центру зайнятості.

Представники Фонду роз’яснили присутнім переваги офіційного оформлення трудових відносин та вимоги до тривалості страхового стажу для  призначення пенсії за віком у поточному році. Зазначили, що обов’язковими умовами для зарахування відпрацьованого періоду до страхового стажу є нарахування заробітної плати за цей період не менше встановленого законодавством мінімального розміру та сплата з неї єдиного соціального внеску. Разом з тим, організатори заходу розповіли про умови пенсійного забезпечення державних службовців та як проводиться перерахунок пенсійних виплат працюючим пенсіонерам.   

Окрім того, фахівці Головного управління ознайомили учасників заходу з перевагами отримання інформації за допомогою онлайн-сервісів Пенсійного фонду України та порядком реєстрації в особистому кабінеті користувача, щоб надалі оперативно одержувати необхідну інформацію щодо наявного страхового стажу і сплати страхових внесків, не виходячи з дому.

 

 

 

Начальник Головного управління                                            Ігор Москалик

 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області

 

11.03.2020