Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Фахівці Фонду провели зустрічі з підприємцями у форматі засідання «круглого столу»

 Спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели засідання «круглого столу» з підприємцями Монастириського і Тернопільського районів на яких обговорили питання  неврахування страхового стажу за періоди підприємницької діяльності, за які не сплачено єдиний соціальний внесок.

Фахівці сервісних центрів розповіли учасникам заходу про негативні наслідки неофіційної заробітної плати та її вплив на розмір пенсії. Повідомили, що відповідно до законодавства відсутність сплати страхових внесків до Пенсійного фонду та наявності необхідного страхового стажу  позбавляє громадян права на пенсію. Представники Фонду наголосили, що своєчасна і повна сплата платежів по єдиному соціальному внеску, а також забезпечення заробітною платою працівників не менше мінімальних соціальних стандартів є  обов’язком кожного роботодавця щодо соціального захисту своїх працівників. Спеціалісти Фонду підкреслили, що неоформлений працівник ризикує залишитися без права на отримання соціальних пільг та пенсійної виплати.    

Водночас представники Головного управління порекомендували  присутнім використовувати вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України, як джерела оперативної та фахової інформації з питань пенсійного забезпечення.

 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області

 

 

21.02.2020