Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Фахівці Фонду проводять заняття у «Школі майбутнього пенсіонера»

При  сервісних центрах Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області діють «Школи майбутнього пенсіонера». Чергові «уроки» спеціалісти Фонду провели для громадян передпенсійного віку у Лановецькому та Тернопільському районах.

Такі заходи допомагають громадянам підготуватися до нового статусу, вчасно отримати фахові консультації з питань пенсійного забезпечення та виправити неточності записів у підтверджуючих документах.

Фахівці Фонду розповіли присутнім про зміни у пенсійному законодавстві, зокрема підвищення вимог щодо тривалості страхового стажу, що необхідний  для призначення пенсії за віком у поточному році, звернули увагу на важливість коректних записів у трудових книжках та наголосили на важливості офіційного оформлення трудових відносин. Окрім того, роз’яснили взаємозв’язок між сплатою єдиного соціального внеску та правом на пенсійне забезпечення, порядок переходу з одного виду пенсії на інший, черговість виплати пенсії та як розраховується страховий стаж при розрахунку пенсії.

Також, спеціалісти Головного управління ознайомили учасників заходу із ектронними послугами, що надає Пенсійний фонд України та перевагами  використання нових онлайн сервісів «електронна трудова книжка» та «електронний калькулятор». Зокрема, розповіли про можливість контролювати сплату соціального  внеску і зарахування страхового стажу та самостійно розрахувати прогнозований розмір майбутньої пенсії, не відвідуючи органів Фонду.

 

 

Начальник Головного управління                                               Ігор Москалик

 

20.01.2020