Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Під час Днів відкритих дверей жителі області отримали роз’яснення та консультації з питань пенсійного забезпечення

Дані заходи є однією із форм проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи, які спрямовані на надання роз’яснень та консультацій щодо питань пенсійного забезпечення громадянам, які завітали до сервісних центрів обслуговування громадян.

Чергові такі зустрічі спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели для жителів Тернопільського та  Чортківського районів.

Організатори заходу ознайомили присутніх з основними аспектами пенсійного законодавства, питаннями діяльності управління та умовами призначення різних видів пенсійних виплат. Звернули увагу на важливість легальної зайнятості і негативні наслідки неофіційного працевлаштування та наголосили на залежності права на пенсію від  наявного страхового стажу, який зараховується лише при сплаті страхового внеску роботодавцем за найманих працівників. Розповіли скільки років страхового стажу потрібно мати, щоб вийти на пенсію у 2020 році, що робити, якщо не вистачає мінімального страхового стажу для призначення пенсії та які документи підтверджують пенсійний стаж. 

Також учасникам заходу розповіли про переваги використання електронних сервісів Пенсійного фонду України, зокрема «електронного калькулятора», «електронної трудової книжки» та «е-пенсії». Дані послуги надають змогу громадянам дистанційно взаємодіяти з органами Фонду, контролювати сплату внесків і зарахування страхового стажу, розраховувати прогнозований розмір майбутньої пенсії та подавати  документи для призначення пенсії у електронному форматі.

 

Начальник Головного управління                                            Ігор Москалик

 

17.01.2020