Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

На Тернопільщині платники отримали в податковій майже 29000 адмінпослуг

Упродовж січня-квітня 2022 року фахівці структурних підрозділів Головного управління ДПС у Тернопільській області надали суб’єктам господарювання та жителям нашого краю 28648 адміністративних послуг. При цьому управлінням електронних сервісів та ДПІ надано 19765 таких послуг.

Найчастіше відвідувачі звертаються у податкове відомство, аби отримати картку платника податків та внести до паспорта громадянина України дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків. Такою послугою скористалися 12603 наших краяни, а це – 44 відсотків. Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків отримали 4395 осіб. Трохи менше послуг надали щодо витягу з реєстру платників єдиного податку та реєстрації платника єдиного податку, а це 3495 та 2120 відповідно.

Наші краяни також звертаються в Центр обслуговування платників Тернопільської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області, аби отримати сертифікат електронного цифрового підпису, який дає можливість відчути ряд переваг електронних сервісів податкової служби. Так за чотири місяці цього року працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України, що діє в цьому ЦОПі, видали 7460 сертифікатів електронного цифрового підпису.

 

Сектор інформаційної взаємодії

Головного управління ДПС у Тернопільській області