Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

АМУ збирає інформацію про забезпеченість закладів охорони здоров'я ресурсами на заробітну плату медпрацівникам

12 січня Уряд прийняв постанову "Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я". Відповідно до цієї постанови мінімальна заробітна плата для лікарів має складати 20 тис грн, а для фахівців з початковим та першим рівнями вищої медичної освіти – 13,5 тис грн. Окремі заклади охорони здоров'я повідомляють про відсутність ресурсів для виплат таких заробітних плат.

З метою формування єдиної позиції органів місцевого самоврядування Асоціація міст України збирає інформацію від комунальних закладів охорони здоров'я, органів місцевого самоврядування про реальну забезпеченість таких заробітніх плат надходженями за укладеними договорами про надання медичних послуг з Національною службою здоровя України.

До 27.01.2022 комунальні заклади охорони здоров'я або їх засновники можуть подати таку інформацію до регіональних відділень Асоціації міст України відповідної області за формою на електронну адресу регіональних консультантів з бюджетних питань.

АМУ вже звернулася до Прем'єр-міністра України щодо перерозподілу дотації на заклади освіти та охорони здоров'я.

Нагадаємо, посадові особи органів місцевого самоврядування можуть отримувати консультації з бюджетних питань у відповідних консультантів регіональних відділень в телефонному режимі.