Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

АМУ взяла участь у засіданні Бюро Нацкомісії у справах ЮНЕСКО

14 грудня представник Асоціації міст України Куценко Тетяна взяла участь у засіданні Бюро Національної комісії у справах ЮНЕСКО. Разом із співробітниками секретаріату Нацкомісії, участь у засіданні також взяли Урядова уповноважена з ґендерної політики, представники Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Національної академії наук України, Міністерства молоді та спорту України.

Присутні обговорили актуальні питання діяльності України в #ЮНЕСКО, проаналізували результати роботи у поточному році та окреслити плани роботи Нацкомісії на найближчу перспективу.

Окрему увагу було приділено результатам 41-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО та участі в її роботі української делегації.

Учасників було поінформовано про проміжні результати Всеукраїнського конкурсу, що проводиться серед учнів Асоційованих шкіл в рамках відзначення #UNESCO75. Зокрема, Тетяна Куценко та Катерина Левченко, Урядова уповноважена з ґендерної політики, висловили пропозицію щодо організації виставки малюнків, що надійшли в рамках Конкурсу. Пропозицію підтримали, питання організації виставки учнівських малюнків будуть опрацьовані на найближчому засіданні оргкомітету Конкурсу.

У контексті активізації участі в ЮНЕСКО обговоренні перспективи відновлення функціонування в Україні клубів ЮНЕСКО, а також запропоновано продовжити контакти між Нацкомісіями.

Присутні також розглянули можливості співпраці у площині Кафедр та асоційованих шкіл ЮНЕСКО та подальшу активізацію участі українських міст в роботі Організації.