Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Оголошення про намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для котельні по вул. Київська,3с в м. Тернопіль.

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «ТЕРНОПІЛЬМІСЬКТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

має намір отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для котельні по вул. Київська,3с в м. Тернопіль.

Для опалення житлових будинків і гарячого водопостачання в котельні експлуатується два водогрійних газо-мазутних котли ПТВМ-30М-4, один водогрійний газо-мазутний котел КВ-ГМ-30-150 та один триходовий жаротрубнодимогарний котел LOOS Unimat UT-V 64х10. Загальна номінальна теплова потужність котлів — 124,2 МВт. Паливо – природний газ. Для ремонтних робіт використовується електро-зварювання.

Перелік основних видів забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами: оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NO2]), азоту (I) оксиди, оксиди вуглецю, вуглецю діоксид, метан, залізо та його сполуки, манган та його сполуки і фтористий водень.

На основі проведених розрахунків розсіювання приземних концентрацій забруднюючих речовин встановлено, що функціонування котельні КПТМ «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради за адресою вул. Київська,3с не суперечить вимогам «Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів ДСП-173-96» і не призводить до погіршення умов проживання та здоров'я населення в наближеній до неї житловій забудові, оскільки на межі зони впливу перевищень граничнодопустимих концентрацій забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферу в ході діяльності підприємства не виявлено.

Зауваження приймаються протягом 30 календарних днів з дати опублікування за адресою:

Тернопільська обласна військова адміністрація; 46021, м. Тернопіль, вул. М. Грушевського,8; тел./факс (0352) 25-95-93, e-mail: eco_ter@eco.te.gov.ua .