Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Оголошення про намір зміни тарифу на послугу з поводження з побутовими відходами!

До відома споживачів послуги з поводження з побутовими відходами, повідомляємо, що відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належить встановлення в порядку і межах, визначених законом, тарифів на комунальні послуги.

Прийняттю рішення про встановлення тарифів на комунальні послуги передує процедура інформування споживачів за вимогами Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.06.2018 №130 (далі – Порядок).

Відповідно до наказу Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології  Тернопільської міської ради №66 від 05.11.2019р. «Про встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами» було затверджено тариф на послугу з поводження з побутовими відходами (вивезення та захоронення) у розмірі 96,99 без ПДВ та єдиного податку за 1 куб.м.

Зважаючи на зовнішні фактори, на які ПП «Квартал – Л» не має впливу, а саме: різке здорожчання паливо – мастильних матеріалів, які займають значну питому вагу в структурі собівартості надання послуг з поводження  побутовими відходами, протягом березня – травня 2022 року, що спричинено збройною агресією російської федерації щодо України, ріст тарифу на послугу з поводження з побутовими відходами (захоронення) зумовили відсутність у підприємства фінансової можливості забезпечувати безперебійну роботу щодо надання комунальної послуги з поводження з побутовими відходами.

Оскільки ціни на дизпаливо у порівнянні із періодом встановлення діючого тарифу зросли на 148%, а тарифу на послугу з поводження з побутовими відходами (захоронення) на 20%, виникла необхідність у приведені тарифу до економічно обґрунтованого рівня згідно такої структури – Структура розрахунку повної собівартості на послугу з поводження з побутовими відходами.

На виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку ПП «Квартал – Л» інформує про намір змінити чинні тарифи на послугу з поводження з побутовими відходами наступним чином: загальний розмір планованого тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами становитиме 119,72 грн за 1 куб.м (без ПДВ та єдиного податку), з них:

– вивезення твердих побутових відходів 99,12 грн за 1 куб.м (без ПДВ та єдиного податку);

– захоронення побутових відходів 20,60 грн за 1 куб.м (без ПДВ та єдиного податку).

В загальному, розмір тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами планується збільшити на 23,44 %.

Періодичність надання послуги та графік вивезення побутових відходів залишаються незмінними.

Усі зауваження і пропозиції щодо зміни тарифу приймаються з 02 по 10 червня 2022 року за адресами:

– ПП «Квартал-Л», м. Тернопіль, вул. Карпенка,12;

– Управління житлово – комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради, м. Тернопіль, вул. Коперника, 1.