Про організацію літнього відпочинку учнів закладів освіти у 2021 році

На виконання Законів України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», «Про позашкільну освіту», ст.5 Закону України «Про охорону дитинства», ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Програми розвитку освіти на 2020-2022 роки, затвердженої рішенням Тернопільської міської ради від 06.12.2019 № 7/41/31, з метою забезпечення повноцінного відпочинку, оздоровлення та зайнятості дітей в літній період 2021 року, створення належних умов для освітньої, культурно-виховної, фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи, виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1. Затвердити мережу таборів відпочинку, тимчасово утворених на базі закладів освіти, що перебувають у комунальній власності Тернопільської міської ради (далі – табори відпочинку) згідно з додатком 1 (додається).
2. Затвердити фінансовий норматив згідно з додатком 2 (додається).
3. Організувати перебування дітей у таборі відпочинку, тимчасово утвореному на базі Тернопільської гімназії № 30 за рахунок батьківських коштів.
4. Забезпечити харчування дітей у таборі відпочинку, тимчасово утвореному на базі Тернопільської спеціальної школи за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених у кошторисі на 2021 рік.
5. Управлінню освіти і науки (Ольга Похиляк) надати кадрову, методичну допомогу керівництву таборів відпочинку та сприяти у забезпеченні медичного супроводу дітей.
6. Керівникам закладів загальної середньої освіти, у яких проводяться заходи щодо відпочинку дітей, створити безпечні умови перебування, забезпечити охорону життя і здоров’я, особистого майна, медичного обслуговування, змістовного дозвілля, харчування.
7. Управлінню транспортних мереж та зв’язку (Олег Вітрук) сприяти в укладанні договору на надання послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом та організації перевезення груп дітей відповідно до графіка згідно з додатком 3 (додається).
8. Директору Тернопільської гімназії № 30 (Оксана Ярмолик) укласти договір на надання послуги з перевезення пасажирів автомобільним транспортом.
9. Відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення (Василь Даньчак) забезпечити медичний супровід дітей на період перебування у таборі відпочинку, тимчасово утвореному на базі Тернопільської гімназії № 30.
10. Тернопільському районному управлінню поліції ГУНП в Тернопільській області (Сергій Осадця) вжити заходів щодо запобігання правопорушень в місцях дислокації таборів відпочинку.
11. Управлінню патрульної поліції в Тернопільській області (Богдан Шевчук):
- включити у маршрути патрулювання патрульно-постової служби поліції Тернопільську гімназію №30 (вул. Калинова, 46) та Тернопільську спеціальну школу (вул.. А. Сахарова, 4)
- впроваджувати у таборах відпочинку інформаційно-роз’яснювальну роботу в межах повноважень.
12. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Дідича.

Додатки