Про організацію і проведення навчально-польових зборів (навчально-тренувальних занять у лікувально-оздоровчому закладі) із предмета «Захист України» у 2021-2022 навчальному році

Відповідно до ст.36 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», Положення про допризовну підготовку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2000 року № 1770, спільного наказу управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки від 06.01.2022 року № 4/01-07/5агд, Положення про організацію роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в установах і закладах освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки від 26.12.2017 року №1669, беручи до уваги програму предмета «Захист України» та для закріплення набутих навиків учнями 11-х класів закладів загальної середньої освітиТернопільської міської територіальної громади за період навчання, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Провести триденні навчально-польові збори (заняття у Тернопільському національному медичному університеті ім. І.Я. Горбачевського):

1.1. З юнаками та дівчатами 11-х класів Тернопільського міжшкільного ресурсного центруТернопільської міської ради Тернопільської областіпідготовки з 19 січняпо20 травня 2022 року.

1.2. З юнаками та дівчатами 11-х класів ТЗОШ № 22, Чернихівської ЗОШ І-ІІІ ст., Кобзарівської ЗОШ І-ІІІ ст. з 19січня по20 травня 2022 року.

1.3. З дівчатами 11-х класів організовувати вивчення основ медичних знань у такому порядку:

- 19січня- 20 травня 2022 року - у навчальному закладі під керівництвом вчителя медико-санітарної підготовки.

- 19січня- 20 травня 2022 року - у Тернопільському національному медичному університеті ім. І.Я. Горбачевського (практично).

2. Для якісної підготовки і проведення триденних навчально-польових зборів управлінню освіти і науки Тернопільської міської ради (Ольга Похиляк), керівникам закладів загальної середньої освіти:

2.1. Підготувати навчально-матеріальну базу.

2.2. Підготувати і затвердити план заходів з питань підготовки і проведення навчально-польових зборів, видати наказ про організацію та проведення зборів.

2.3. Провести цільові інструктажі з безпеки життєдіяльності із учнями 11-х класів.

2.4. Запропонувати Тернопільському об’єднаному міському територіальному центру комплектування та соціальної підтримки забезпечити навчально-методичне керівництво навчально-польовими зборами, організувати і провести з юнаками навчальні стрільби з автомата.

3. Начальнику управління надзвичайних ситуацій міської ради Андрію Поліщуку, начальнику  відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Василю Даньчаку згідно із заявками адміністрацій Тернопільського міжшкільного ресурсного центру, ТЗОШ №22, Чернихівської ЗОШ І-ІІІ ст., Кобзарівської ЗОШ І-ІІІ ст.  надавати допомогу у проведенні занять, спортивних змагань, виховних заходів.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради  Володимира Дідича.