Інформаційне повідомлення про проведення громадських слухань проєкту містобудівної документації «Детальний план території, обмеженої вул. Білецька, вул. Межова, територія гаражного кооперативу «Темп», вул. Новий Світ, вул. С. Наливайка (мікрорайон «Новий Світ» житлового району «Центральний») в м. Тернополі» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку.

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про проведення громадських слухань проєкту містобудівної документації «Детальний план території, обмеженої вул. Білецька, вул. Межова, територія гаражного кооперативу «Темп», вул. Новий Світ, вул. С. Наливайка (мікрорайон «Новий Світ» житлового району «Центральний») в м. Тернополі» та Звіту про стратегічну екологічну оцінку.

Підставою розробки проєкту містобудівної документації «Детальний план території, обмеженої вул. Білецька, вул. Межова, територія гаражного кооперативу «Темп», вул. Новий Світ, вул. С. Наливайка (мікрорайон «Новий Світ» житлового району «Центральний») в м. Тернополі» (далі - Детальний план території) є рішення Тернопільської міської ради від 03.09.2021 №8/9/08 «Про розроблення детального плану території, обмеженої вул. Білецька, вул. Межова, територія гаражного кооперативу «Темп», вул. Новий Світ, вул. С. Наливайка (мікрорайон «Новий Світ» житлового району «Центральний») в м. Тернополі». Замовником розроблення Детального плану території визначено Тернопільську міську раду з залученням фінансових джерел організації, зацікавленої у розробленні містобудівної документації. Відповідальним за розроблення та фінансування Детального плану території визначено ТОВ «САНСЕТ ПАРК». Розробником проєкту Детального плану території є Товариство з обмеженою відповідальністю «Творча майстерня «СТИЛОБАТ» (на підставі договору №01/10-21 та завдання на розроблення містобудівної документації).

З врахуванням вимог Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 №555 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2022 №1196), громадські слухання з обговорення проєкту містобудівної документації «Детальний план території, обмеженої вул. Білецька, вул. Межова, територія гаражного кооперативу «Темп», вул. Новий Світ, вул. С. Наливайка (мікрорайон «Новий Світ» житлового району «Центральний») в м. Тернополі» і Звіту про стратегічну екологічну оцінку відбудуться 17 березня 2023 року (початок о 12-00 год.) в Українському домі «Перемога» за адресою бульвар Тараса Шевченка, 27. Реєстрація учасників відбуватиметься безпосередньо на громадських слуханнях відповідно до документу, який посвідчує особу та підтверджує місце реєстрації.

З урахуванням положень, встановлених Конституцією України та постановою Кабінету Міністрів України від 12.03.2022 №263 «Деякі питання забезпечення функціонування інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних систем, публічних електронних реєстрів в умовах воєнного стану», а також відповідно до Указу Президента України від 18.04.2022 №259/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», законів України «Про правовий режим воєнного стану», «Про оборону України», розпорядження голови Тернопільської обласної державно адміністрації від 24.02.2022 №91/01.02-01 «Про запровадження та забезпечення заходів правового режиму воєнного стану в Тернопільській області», пункту 19 рішення ради оборони від 09.03.2022 №16 (далі - Рішення ради оборони), введеного в дію розпорядженням начальника Тернопільської обласної військової адміністрації від 09.03.2022 №118/01.02-01 (в редакції рішення ради оборони від 17.05.2022 №54, введеного в дію розпорядженням начальника Тернопільської обласної військової адміністрації від 17.05.2022 №291/01.02-01), обмежено розміщення на сайтах органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування матеріалів детальних планів територій населених пунктів.

Враховуючи наведене, з метою ознайомлення громадськості з матеріалами проєкту містобудівної документації «Детальний план території, обмеженої вул. Білецька, вул. Межова, територія гаражного кооперативу «Темп», вул. Новий Світ, вул. С. Наливайка (мікрорайон «Новий Світ» житлового району «Центральний») в м. Тернополі», при організації і проведенні громадських слухань вказаної містобудівної документації буде дотримано процедуру, встановлену Законом і Порядком, з урахуванням вимог чинних законодавчих і нормативних актів у цій сфері, Рішення ради оборони, а також умов дотримання обмежень щодо розміщення інформації про плани прокладання наземних і підземних комунікацій, відомостей про обʼєкти критичної інфраструктури, обʼєкти підвищеної небезпеки, порушення функціонування та виведення з ладу яких становлять загрозу для життєдіяльності населення. З матеріалами проєкту містобудівної документації «Детальний план території, обмеженої вул. Білецька, вул. Межова, територія гаражного кооперативу «Темп», вул. Новий Світ, вул. С. Наливайка (мікрорайон «Новий Світ» житлового району «Центральний») в м. Тернополі» і Звіту про стратегічну екологічну оцінку на паперових носіях можна в приміщенні управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради за адресою м. Тернопіль, вул. Миколая Коперника, 1, 2-й поверх, каб. №204 з вільним доступом до них громадськості в робочі дні з 09-00 год. до 13-00 години. Доступ до матеріалів проекту містобудівної документації, з урахуванням умов воєнного стану, здійснюється з обовʼязковою реєстрацією та ідентифікацією фізичних осіб, представників юридичних осіб (на підставі документу, що посвідчує особу – паспорта громадянина України).

Відповідальні особи, які забезпечують розгляд пропозицій (зауважень) громадськості до проєктів містобудівної документації від замовника - Тернопільської міської ради: Солоніна Марія Ярославівна – начальник відділу містобудівного планування, Костишин Олександр Васильович – начальник сектору містобудівного кадастру управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради.

Пропозиції (зауваження) громадськості надаються у письмовій формі або надсилаються електронною поштою на адресу замовника - Тернопільської міської ради (контактні дані: 46001, м. Тернопіль, вул. Листопадова, 5, e-mail: letter@ternopilcity.gov.ua) із зазначенням прізвища, імені та по батькові, місця проживання. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи.

Пропозиції, подані після встановленого строку громадського обговорення, яке триває з 20 лютого 2023 року до 22 березня 2023 року, не розглядаються.