Про наглядові ради комунальних підприємств

Відповідно до статей 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», 65, 78, 78-1 Господарського кодексу України, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об’єктами державної та комунальної власності», з метою забезпечення прозорості, законності діяльності комунальних підприємств та підвищення ефективності їхнього управління, Тернопільська міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити  Критерії відповідно до яких утворення наглядової ради є обов’язковим у комунальних унітарних підприємствах Тернопільської міської ради (додаток 1).

2. Затвердити Положення про  утворення наглядової ради у комунальному унітарному підприємстві Тернопільської міської ради (додаток 2).

3. Зобов’язати виконавчий комітет Тернопільської міської ради визначити перелік комунальних підприємств, які підпадають під критерії передбачені пунктом 1 даного рішення

4. Рішення міської ради від 20.12.2016 року № 7/13/225 «Про наглядові ради комунальних підприємств» вважати таким, що втратило чинність .

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну депутатську комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму.

Додатки 1-2 (додаються)