МОМ за підтримки ЄС оголосила додатковий конкурс для громад у десяти областях України

Міжнародна організація з міграції (МОМ), Агентство ООН з питань міграції, за фінансової підтримки Європейського Союзу оголошує додатковий конкурс для ініціативних груп, які зацікавлені долучитися до проекту, спрямованого на зміцнення стійкості громад шляхом соціально-економічної підтримки ветеранів(ок).

До конкурсу запрошуються громади Тернопільської, Вінницької, Донецької, Запорізької, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Київської, Черкаської та Чернігівської областей

ГОЛОВНІ ВИМОГИ ДО ЗАЯВНИКІВ:

  • кількість зареєстрованих ветеранів(ок) конфлікту на сході України у громаді має становити не менше 100 осіб;
  • ініціативна група повинна налічувати щонайменше 15 осіб (група може включати представників соціально уразливих груп, таких як ВПО, національних меншин, осіб із інвалідністю, а також представників різних професійних груп, місцевої влади, громадських організацій, людей різного віку та інших активних мешканців громади).  Обов’язкова кількість ветеранів(ок) конфлікту на сході України у складі ініціативної групи має становити не менше 50% від загальної кількості;
  • наявність попереднього плану та ідей щодо втілення соціальних, культурних, освітніх заходів соціального згуртування, включно із заходами, спрямованими на захист прав ветеранів(ок) конфлікту на сході України, підтримку реінтеграції та зменшення стигматизації ветеранів(ок) конфлікту на сході України;
  • наявність діючого об’єкту соціальної інфраструктури у комунальній власності або на балансі громадської організації, що надає соціальні послуги населенню та використовується усіма представниками громади (ветеранами конфлікту на сході України, місцевими жителями, ВПО, національними меншинами, людьми з інвалідністю та ін.).

ЯК ВЗЯТИ УЧАСТЬ У КОНКУРСІ:

Для участі у конкурсі ініціативна група має заповнити аплікаційну форму.

Підписану та відскановану копію необхідно надіслати до 26 листопада 2021 року (включно) на електронну адресу IOMVeteranProject@iom.int, вказавши в темі електронного листа «Аплікаційна форма від ініціативної групи (вказати назву громади)».

Відібрані ініціативні групи будуть залучені до таких активностей:

І. Участь у тренінгах та консультаціях

МОМ проведе тренінги та консультації для кожної ініціативної групи з питань розвитку громад та соціальної згуртованості. Одним із результатів цієї роботи стане створення плану соціальних заходів в громаді.

ІІ. Створення плану проведення соціальних заходів

Ініціативні групи розроблять та нададуть МОМ план соціальних заходів, який включатиме заходи із реінтеграції ветеранів(ок), залучення різних соціальних груп до спільних дій, культурні, спортивні або освітні активності. МОМ розгляне надані плани та надасть грантову підтримку у вигляді закупівлі обладнання, техніки та матеріалів для реалізації заходів.

Максимальна сума гранту становить до 8 000 євро. Фінальний розмір гранту буде визначено МОМ із урахуванням активної участі членів ініціативної групи у тренінгах, загальної мотивації та відповідності заходів меті проекту.

Деталі за посиланням: https://www.prostir.ua/?grants=mom-za-pidtrymky-es-oholosyla-dodatkovyj-konkurs-dlya-hromad-u-decyaty-oblastyah-ukrajiny