Грантовий конкурс для підтримки створення молодіжних центрів у сільських населених пунктах від “Контінентал Фармерз Груп”

«Контінентал Фармерз Груп» оголошує про початок грантового конкурсу для підтримки створення молодіжних центрів у сільських населених пунктах, який буде реалізовано в рамках програми корпоративної соціальної відповідальності Компанії.

Молодіжний центр – це багатофункціональний публічний простір, осередок молодіжного життя в громаді, що забезпечує базові потреби молоді в культурних, освітніх та інформаційних послугах, сприяє активізації та розвитку молодого покоління, створює умови для спілкування та проведення дозвілля.

Реалізація цього проекту не лише дозволить створити публічні простори, формат яких був би цікавим для молоді, але й допоможе підвищити ефективність наявної культурної інфраструктури як важливої складової для подальшого розвитку села.

До участі в конкурсі запрошують ініціативні групи з територіальних громад Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та Хмельницької областей, на території яких здійснює свою діяльність Компанія «Контінентал Фармерз Груп».

В межах оголошеного конкурсу буде відібрано не більше ніж дві заявки, що візьмуть участь у втіленні проекту. Максимальний розмір гранту – до 100 тис. гривень.

Важливо! Грант буде надано у формі товарно-матеріальних цінностей для облаштування молодіжного центру, його не можна використовувати для реконструкції чи ремонту самого приміщення. Водночас реалізація проекту передбачає співфінансування (не обов’язково у грошовій формі), що забезпечується заявником для ремонтних робіт у приміщенні молодіжного центру.

У відібраних сільських населених пунктах проект буде втілено з червня до жовтня 2021 року. Він передбачатиме:

  • візити у громаду та населений пункт, де буде створено молодіжний центр, зустрічі з ініціативною групою, представниками органів місцевого самоврядування та молоддю, проведення обговорень та опитувань;
  • оцінка стану приміщення для молодіжного центру, визначення масштабу ремонтних робіт та їхнє подальше здійснення;
  • підготовка персоналу молодіжного центру, проведення навчально-освітніх заходів (тренінгів, вебінарів, поїздок у чинні молодіжні центри);
  • розробка концепції та плану роботи молодіжного центру;
  • облаштування приміщення, закупівля обладнання та інвентарю, необхідного для діяльності молодіжного центру.

Для участі в конкурсі потрібно заповнити аплікаційну форму і надіслати її підписану та відскановану копію (в PDF-форматі) на е-пошту amykhailytsia@cfg.com.ua, зазначивши в темі листа «Молодіжний центр *назва громади*».

Якщо у громаді є кілька ініціативних груп, що хочуть реалізувати проект у своєму населеному пункті, то, за умовами конкурсу, можна подати заявку від кожної з них.

До складу ініціативної групи можуть входити: представники молодіжного середовища; члени громадських організацій, що діють на території громади; представники органу місцевого самоврядування; інші зацікавлені жителі громади і населеного пункту, де реалізовуватиметься проект.

Прийом заявок – до 31 травня 2021 року (включно).

Переможців вибиратиме конкурсна комісія за результатами аналізу поданих заявок та візитів (за потреби) у громади, що буде додатково узгоджено із заявниками.

Після визначення переможців підписується договір з територіальною громадою про втілення проекту із закріпленням прав та обов’язків сторін, умов фінансування, термінів реалізації тощо.

Важливо! Після завершення проекту територіальна громада має забезпечити подальше фінансування і функціонування молодіжного центру як складової мережі культурних закладів.

Якщо виникли додаткові запитання – пишіть нам на е-скриньку amykhailytsia@cfg.com.ua

Детальніше з умовами можна ознайомитися: https://www.prostir.ua/?grants=hrantovyj-konkurs-dlya-pidtrymky-stvorennya-molodizhnyh-tsentriv-u-silskyh-naselenyh-punktah-vid-kontinental-farmerz-hrup