Конкурс грантів для протидії коронавірусу «Людяність і взаємодопомога»

У зв’язку з пандемією коронавірусу COVID-19 Міжнародний фонд «Відродження» оголошує перший грантовий конкурс в рамках ініціативи гуманітарної солідарності.

Проекти мають стосуватися сприяння попередженню поширення, подоланню і пом’якшенню наслідків епідемії коронавірусу в Україні через інформування, координацію, забезпечення базових потреб, горизонтальну самоорганізацію людей заради взаємодопомоги.

Середня вартість проектів становитиме 50 тис. грн, проте Фонд розгляне усі подані ініціативи незалежно від їх масштабності.

Заявки приймаються на постійній основі і розглядаються в порядку надходження від однієї до п’яти діб (в залежності від поточної кількості заявок). У даному конкурсі немає дедлайнів і немає фіксованих дат прийняття рішень.

Перевага надаватиметься ініціативам, які вже розпочали свою діяльність, тим, які включають елементи краудфандингу, волонтерства (безоплатної праці), залучення широкого кола людей, стимулювання низової громадської участі, підтримки соціального підприємництва.

Як правило, в рамках даного конкурсу не підтримуватимуться заявки, що передбачають закупівлю високовартісних товарів, в т.ч. обладнання, а також проекти з контролю над публічними закупівлями.

Зареєстровані громадські організації матимуть перевагу у отриманні коштів, проте розглядатимуться також заявки від неформальних громадських ініціатив та організацій, що працюють з релігійними громадами.

Щоб подати свою ініціативу на конкурс, заповніть онлайн-форму (будьте лаконічними, але точними у описі).

Проект має відповідати наступним критеріям:

  • має стосуватися саме швидкого реагування на виклики, пов’язані з пандемією COVID-19;
  • має чітко визначену цільову групу;
  • має чіткі цілі, які можливо досягти пропонованими діями, з запитуваними ресурсами і у визначений термін.

З усіма питаннями щодо конкурсу ви можете писати на pr@irf.ua або на фейсбук-сторінку Фонду.

Детальна інформація про конкурс за посиланням: https://cutt.ly/9tM5bsu