Гвардійці тернопільського підрозділу НГУ вдосконалюють навички тактичної підготовки

Тактична підготовка є одним із найважливіших чинників боєздатності та готовності підрозділів до виконання службово-бойових завдань. Вона дозволяє забезпечити комплексну підготовку, як окремих військовослужбовців, так і підрозділів до виконання завдань за призначенням, розвідки, ведення бою, виявлення ворожих диверсійно-розвідувальних груп та інших необхідних завдань.

Нещодавно командири відділень тернопільського підрозділу Національної гвардії України пройшли заняття з тактичної підготовки в польових умовах. Військовослужбовці не лише відпрацьовували навички управління, але й удосконалювали злагодженість дій групами.

Під час занять досвідчені інструктори Національної гвардії перевірили головні етапи процесу прийняття рішень, організацію взаємодії та комунікації між військовослужбовцями. Це дозволило проаналізувати управлінські навички учасників навчань, виокремити їхні сильні та слабкі сторони і розробити рекомендації щодо подальшого професійного розвитку гвардійців.

«Як майбутньому командиру відділення мені було цікаво відпрацювати всі поставлені завдання з дотриманням послідовності, характерної для реального тактичної обстановки в зоні ведення бойових дій. У нас злагоджена команда, об’єднана спільною метою. По закінченню подібних виходів ми проаналізували допущені помилки, що дозволить у майбутньому підвищити боєздатність відділення», — каже військовослужбовець Національної гвардії Павло.