У Тернополі змагались гвардійські кінологи

Змагання відбувались протягом одного тижня у 2 батальйоні 2 Галицької бригади Нацгвардії України, що дислокується у місті Тернополі. Участь у них приймали військовослужбовці та чотирилапі зі Львова та Дрогобича, інші ж представляли батальйон, який дислокується у самому місті.

Вівчарка Джесі та кінолог Олександр Чепорнюк вибороли першість. Цей тандем приїхав зі Львову. Малінуа Джесі вперше приймала участь у таких змаганнях і одразу перемогла. А от Олександр Чепорнюк вже вдруге займає перше місце на цих змаганнях. Минулого разу він взяв призове місце із службовим собакою Максом.

«Разом з Максом ми представляли нашу бригади на змаганнях Західного оперативно-територіального об’єднання, - розповідає сержант Олександр Чепорнюк. – На тих змаганнях ми посіли друге місце. Тепер я розраховую лише на перше. Собака готова до цього, тому, думаю, не схибимо».

Військовослужбовці разом зі своїми вихованцями долали смугу перешкод, демонстрували навички собак із загального курсу дресирування, виконували вправи зі слідової роботи, затримували правопорушника та здійснювали вибірку речі по запаху.

Аліна Новікова