Спеціалісти Головного управління консультують громадян з питань пенсійного забезпечення під час прямих телефонних ліній

З метою надання кваліфікованих роз’яснень з питань пенсійного забезпечення в умовах карантину, спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели чергові прямі телефонні лінії для жителів Лановецького, Підволочиського,  Теребовлянського та Тернопільського районів.

В ході телефонної розмови додзвонювачі цікавились питаннями перерахунку пенсійних виплат із 01 вересня 2020 року для непрацюючих               65-річних пенсіонерів у зв’язку із зміною розміру мінімальної заробітної плати, умов виходу на пенсію по інвалідності, порядку обчислення страхового стажу та укладення договору про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

Разом з тим, спеціалісти Фонду проінформували громадян про переваги користування вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України. Зокрема, про електронний сервіс − автоматичне призначення пенсії, який дозволяє призначити пенсію автоматично при досягненні пенсійного віку, без особистих візитів до сервісних центрів, з урахуванням усіх наявних у Пенсійному фонді даних.

Отримати відповіді на нагальні питання щодо призначення, перерахунків та виплати пенсій можливо не виходячи з дому у телефонному режимі, або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/). 

 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області

 

09.09.2020