Відповіді на питання пенсійного забезпечення під час прямих телефонних ліній

Для надання жителям Бережанського, Зборівського, Монастириського районів та міста Тернополя кваліфікованих роз’яснень з питань пенсійного забезпечення в умовах карантину, спеціалісти Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області провели прямі телефонні лінії.

Актуальними питаннями додзвонювачів були щодо перерахунку пенсійних виплат із 01 вересня 2020 року для непрацюючих 65-річних пенсіонерів у зв’язку із зміною розміру мінімальної заробітної плати, можливості дострокового виходу на пенсію та зарахування стажу при здійсненні підприємницької діяльності.

Спеціалісти Фонду звернули увагу громадян на функціонування вебпорталу Пенсійного фонду України, за допомогою якого можна отримати ряд послуг вдома, не звертаючись до сервісних центрів особисто. Зокрема, нагадали про переваги сервісної послуги – автоматичне призначення пенсії, за допомогою якої пенсія призначається автоматично при досягненні особою пенсійного віку з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Отримати відповіді на нагальні питання щодо призначення, перерахунків та виплати пенсій можливо не виходячи з дому у телефонному режимі, або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/).

 

 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області

 

04.09.2020