Питання пенсійного забезпечення під час прямої телефонної лінії

Відбулись прямі телефонні лінії для жителів Лановецького, Підволочиського,  Теребовлянського та Тернопільського районів, під час яких громадяни мали можливість звернутися із своїми питаннями до фахівців Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області.

Жителі області цікавились питаннями щодо необхідного стажу для призначення пенсії за віком, умовами дострокового виходу на пенсію за вислугою років та можливістю добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування. Поряд з тим, додзвонювачі цікавилися необхідними документами для оформлення допомоги на поховання та порядком виплати недоотриманої пенсії після смерті пенсіонера.

Усі учасники прямої телефонної лінії отримали змістовні роз’яснення на свої запитання. Окрім того, фахівці Фонду ознайомили громадян із  функціонуванням  вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України. Зокрема із послугами «Електронна трудова книжка» і «Пенсійний калькулятор» та розповіли про переваги користування ними.

Отримати відповіді на нагальні питання щодо призначення, перерахунків та виплати пенсій можливо не виходячи з дому у телефонному режимі, або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/). 

 

Головне управління

Пенсійного фонду України

в Тернопільській області

 

10.08.2020