Консультації у телефонному режимі для жителів Тернопільщини

Перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Алла Якубовська провела пряму телефонну лінію з питань пенсійного забезпечення громадян.

Жителі області цікавилися питаннями пенсійного забезпечення працівників освіти, охорони здоров'я та соціального забезпечення, доплати до пенсії родинам загиблих під час участі в АТО/ООС, величиною страхового стажу та переліком документів, необхідних для призначення пенсійної виплати. Також були запитання про вік виходу на пенсію, порядок перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам, порядок утримання з пенсії за виконавчими листами та перехід на пенсію померлого годувальника.

 Разом з тим, перший заступник начальника проінформувала додзвонювачів про роботу  вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду України та мобільний додаток «Пенсійний фонд», який дає можливість у зручному форматі з мобільних пристроїв переглянути інформацію про заробітну плату, сплачені страхові внески, набутий страховий стаж та дані електронної пенсійної справи.

Отримати відповіді на нагальні питання щодо призначення, перерахунків та виплати пенсій можливо не виходячи з дому у телефонному режимі, або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/). 

 

 

Головне управління

Пенсійного фонду України

в Тернопільській області

 

 

07.08.2020