Спеціалісти сервісних центрів надають кваліфіковані роз’яснення щодо пенсійного забезпечення у телефонному режимі

Для своєчасного інформування населення про зміни у пенсійному законодавстві фахівці Головного управління Пенсійного фонду України

в Тернопільській області провели прямі лінії для жителів Бережанського, Зборівського, Монастириського районів та міста Тернополя.

Основні питання, які цікавили додзвонювачів були щодо перерахунку пенсій різним категоріям пенсіонерів та підвищення розміру пенсійних виплат  з 01 липня 2020 року. Також, чимало питань стосувалося зарахування до страхового стажу періодів роботи в іншій країні, умов виходу на пенсію багатодітних матерів, які працюють у сільському господарстві.

Разом з тим, спеціалісти Фонду поінформували громадян про зручність та доступність отримання пенсійних послуг в електронному форматі. Розповіли, що зареєструвавшись на вебпорталі Пенсійного фонду України, кожна застрахована особа має можливість, не виходячи з дому, за допомогою мережі інтернет відслідковувати стан своєї персональної облікової картки, правильність і повноту інформації щодо нарахованої заробітної плати та вчасно вимагати від свого роботодавця виправлення допущених помилок, щоб не втратити набутого страхового стажу.

Пенсійний фонд України рекомендує людям літнього віку в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції мінімізувати соціальні контакти.

Отримати відповіді на нагальні питання щодо призначення, перерахунків та виплати пенсій можливо не виходячи з дому у телефонному режимі, або через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua/). 

Бережіть себе – збережете Україну!

 

 

Головне управління

Пенсійного фонду України

в Тернопільській області