Новий електронний сервіс Пенсійного фонду України – автоматичне призначення пенсії

Відповідно до Указу Президента України №837/2019 від 08.11.2019 року «Про невідкладні заходи з проведення реформи та зміцнення держави» Пенсійним фондом України з 01 липня 2020 року реалізовано та впроваджено нову електронну сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії.

Послуга надається засобами вебпорталу електронних послуг Пенсійного фонду з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та надаватиме можливість призначати пенсію автоматично. Це передбачає, що при досягненні встановленого законодавством пенсійного віку, особі не потрібно особисто відвідувати органи Пенсійного фонду України для подачі звернення та документів для призначення пенсії за віком. Даний сервіс дозволяє надавати усю необхідну для призначення пенсії інформацію заздалегідь без будь-яких обмежень в часі.

Отже, після авторизації на вебпорталі Фонду, якщо користувач ще не є пенсіонером, особі надається можливість сформувати та подати анкету-заяву, де потрібно зазначити свої анкетні дані, інформацію про місце реєстрації та проживання, дані щодо обраного способу виплати призначеної пенсії та отримання пенсійного посвідчення, адресу електронної пошти та номер мобільного телефону. Окрім цього, особа додає скановані копії документів про навчання та трудову діяльність, а також  інші документи, які можуть вплинути на розмір пенсії. Після цього підписує анкету-заяву своїм кваліфікованим електронним підписом та надсилає її до органу Фонду.

 

 

Головне управління

Пенсійного фонду України

в Тернопільській області