Оголошення про проведення електронного Аукціону на продовження договору оренди нежитлового приміщення комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади за адресою: м.Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка,23

ОГОЛОШЕННЯ

про проведення електронного Аукціону на продовження договору оренди нежитлового приміщення комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади за адресою: м.Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка,23 загальною площею 23,6 кв.м, 2 поверх, щодо якого Орендодавцем прийнято рішення про включення об’єкта до Переліку першого типу та продовження договору оренди шляхом проведення аукціону.

Назва аукціону

Аукціон на продовження договору оренди нежитлового приміщення комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади за адресою: м.Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка,23 загальною площею 23,6 кв.м, в тому числі 8,0 кв.м частка площ спільного користування, розміщеного на другому поверсі нежитлової будівлі.

Інформація про Орендодавця майна

Найменування: Виконавчий комітет Тернопільської міської ради.

Код за ЄДРПОУ: 04058344.

Юридична адреса: 46001, м.Тернопіль,  вул.Листопадова,5

Інформація про  Організатора аукціону,

Найменування: Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Тернопільської міської ради.

Код за ЄДРПОУ: 37519833.

Юридична адреса: 46001, м.Тернопіль,  бульвар Тараса Шевченка,21

Контактний телефон: (0352) 52-47-74, 25-04-67 відділ оренди та обліку комунального майна.

Електронна адреса:  orendatmr@gmail.com

Інформація про Балансоутримувача майна, уповноваженого органу  по укладенню договору оренди

Найменування: Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Тернопільської міської ради.

Код за ЄДРПОУ: 37519833.

Юридична адреса: 46001, м.Тернопіль,  бульвар Тараса Шевченка,21

Контактний телефон: (0352) 52-47-74, 25-04-67 відділ оренди та обліку комунального майна.

Електронна адреса:  orendatmr@gmail.com

Інформація про Орендаря та договір оренди, що продовжується

Орендар: Тернопільська обласна громадська організація «Підприємці Галичини» (ідентифікаційний код 35883090).

Договір оренди: №3055 від 01.10.2012 року.

Строк оренди: Договір укладався на термін – 2 роки 9 місяців, додатки до договору оренди №3055 від 07.08.2015 року, від 21.06.2018 року про продовження терміну дії.

Термін дії договору: по 30 квітня 2021року включно;

Цільове використання згідно договору: розміщення громадської організації.

Невід’ємні поліпшення: згода не надавалась.

Інформація про умови оренди

Термін оренди: 5 років.

Цільове призначення: Розміщення громадської організації.

Інформація про об’єкт оренди

Тип переліку: Перелік першого типу.

Наявність рішення про включення обєкта до Переліку: Так

Вид об’єкта: Нерухоме майно.

Назва об’єкта: нежитлове приміщення другого поверху, кабінет під індексом: 29.

Місцезнаходження об’єкта: м.Тернопіль, бульвар Тараса Шевченка,23

Загальна площа об’єкта: 23,6 кв.м.

Корисна площа об’єкта: 15,6 кв.м.

Частка площ спільного користування: 8,0 кв.м.

Характеристика об’єкта: нежитлове приміщення загальною площею 23,6 кв.м.в тому числі частка площ спільного користування 8,0 кв.м, яке пропонується для передачі в оренду під розміщення громадської організації розташоване на 2-му поверсі, трьохповерхової нежитлової будівлі, яка розташована в центральній частині міста Тернополя.

Технічний стан обєкта: Приміщення в задовільному технічному стані, обладнане системами електропостачання та доступу до Інтернет Системи водопостачання, водовідведення та санвузол знаходяться в приміщеннях, які відносяться до площ спільного користування. Системи теплопостачання, газопостачання, ліфт, охоронна та пожежна сигналізації відсутні.

Дані про об’єкт: Фотографічне зображення, технічна документація, договір оренди №3055 від 01.10.2012, додатки до договору оренди від 07.08.2015 та від 21.06.2018, проект типового договору оренди додаються. (Типова форма договору оренди, затверджена рішенням Тернопільської міської ради від 20.06.2011р. №6/9/14 «Про удосконалення порядку оренди майна, що належить до комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади» (зі змінами та доповненнями)).

Інформація про можливість передачі обєкта в суборенду: Заборонено.

Інформація про стан реєстрації права власності: Зареєстровано.

Інформація про наявність рішень про проведення інвестиційного договору або про включення обєкта до переліку майна, що підлягає приватизації: Рішення не приймались.

Інформація про аукціон та умови його проведення

Вид аукціону: Електронний Аукціон з умовами на продовження договору оренди нежитлового приміщення.

Місце проведення аукціону: Електронний аукціон відбувається в електронній торговій системі Прозорро.Продажі через авторизовані електронні майданчики.

Дата проведення аукціону: електронний аукціон буде проведено в електронній торговій системі (ЕТС) – 08 липня 2021 року.

Час проведення аукціону: Година початку аукціону встановлюється автоматично електронною торговою системою (ЕТС) для кожного електронного аукціону окремо в проміжку часу з 09:00 до 18:00 години.

Строки подання заяв, цінових пропозицій, документів: подаються учасниками починаючи з дати оприлюднення відповідного оголошення в електронній торговій системі .

Кінцевий строк подання заяв на участь в електронному аукціоні встановлюється електронною торговою системою в проміжку часу з 19:30 до 20:30 години дня, що передує дню проведення електронного аукціону.

Стартова орендна плата за базовий місяць-травень 2021: 646,32 грн. з ПДВ. На суму орендної плати здійснюється нарахування ПДВ у порядку, визначеному чинним законодавством України.

Орендна плата, яка буде визначена на аукціоні за базовий місяць оренди, за кожний наступний місяць оренди підлягає корегуванню на індекси інфляції наступних місяців.

Мінімальний розмір кроку аукціону: 6,46 грн. - 1% від стартової орендної плати за базовий місяць.

Розмір гарантійного внеску становить:

3000,00 грн. - для орендаря (сума коштів у розмірі 0,5 розміру мінімальної  заробітної плати, встановленої на 1 січня поточного року);

3000,00 грн. - для інших учасників аукціону (сума коштів у розмірі 0,5 розміру мінімальної  заробітної плати, встановленої на 1 січня поточного року).

Розмір реєстраційного внеску становить: 600,0 грн. (сума коштів у розмірі 0,1 мінімальної заробітної плати, діючої на 1 січня поточного року)

Критерії оцінки аукціону та аукціонних пропозицій

При оцінці наданих аукціонних пропозицій застосовуватиметься критерій - найвища ціна.

Відповідно до умов п. 149 Порядку передачі в оренду державного та комунального майна затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 №483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна» (далі – Порядок КМУ) – Чинний орендар має переважне право на продовження договору оренди в ході аукціону на продовження договору оренди за умови, що він бере участь в такому аукціоні та зробив закриту цінову пропозицію, яка є не меншою, ніж розмір стартової орендної плати.

Для реалізації переважного права чинний орендар надає згоду сплачувати орендну плату, що є рівною ціновій пропозиції учасника, який подав найвищу цінову пропозицію за лот відповідно до пункту 75  Порядку КМУ, після чого чинний орендар набуває статусу переможця аукціону на продовження договору оренди.

У випадках, передбачених пунктом 152 Порядку КМУ, чинний орендар втрачає своє переважне право на продовження договору оренди.

У разі якщо переможцем став інший учасник аукціону, договір з чинним орендарем припиняється у зв’язку із закінченням строку на який його укладено.

Додаткові умови оренди

1. Орендар самостійно сплачує за комунальні послуги, вивіз сміття та інші  послуги передбачені проектом договору оренди.

2. Орендар за власні кошти виготовляє в комунальному підприємстві “Земельно-кадастрове бюро” довідку про грошову оцінку земельної ділянки, довідку-розрахунок місячного розміру плати за землю та самостійно сплачує плату за землю.

2. Орендар самостійно здійснює страхування об’єкта оренди на користь орендодавця.

3. Орендар повинен відповідати вимогам статті 4 Закону України «Про оренду державного та      комунального майна».

4. Суборенда комунального майна Тернопільської міської територіальної громади не дозволяється.

Час та місце ознайомлення з об’єктом

Ознайомитися з об’єктом можна за місцем його розташування у робочі дні, попередньо узгодивши з представником управління обліку та контролю за використанням комунального майна (балансоутримувач) годину огляду об’єкта згідно робочого графіка за телефонами: (0352) 52-47-74, 25-04-67 з 1000 до 1700 (понеділок-четвер), з 1000 до 1600 (п’ятниця).

Порядок подання документів та закритих цінових пропозицій

Потенційний орендар повинен відповідати вимогам до особи орендаря, визначеними статтею 4 Закону України «Про оренду державного та      комунального майна».

Для участі у  електронному аукціоні потенційний орендар реєструється на вибраному ним електронному майданчику, який підключений до електронної торгової системи ProZorro.Продажі та через свій особистий кабінет подає:

1.  Заяву на участь в електронному аукціоні, вимоги до якої встановлюються адміністратором електронної торгової системи, в електронній формі.

2. Закриту цінову пропозицію (цінова пропозиція не може бути меншою за початковий розмір стартової орендної плати).

3. Завантажує електронні копії документів, перелік яких визначений частиною 3 статті 13 Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та даним оголошенням для потенційних орендарів юридичних осіб, а саме:

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб -підприємців та громадських формувань;

- копії установчих документів, завірених заявником;

- копію документу про призначенння керівника юридичної особи (протокол  загальних зборів про вибори, рішення чи наказ про призначення), завірених заяником;

- копію свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ (за наявності);

- документ про реєстрацію у державі її місцезнаходження (витяг із торговельного, банківського або судового реєстру тощо), засвідчений згідно із законодавством держави його видачі, перекладений українською мовою, - для юридичних осіб - нерезидентів;

- інформація про кінцевого бенефіціарного власника. Якщо особа не має кінцевого бенефіціарного власника, зазначається інформація про відсутність кінцевого бенефіціарного власника і причина його відсутності.

4. Документи, що підтверджують сплату реєстраційного та гарантійного внесків на рахунок оператора електронного майданчика, через який подається заява на участь у аукціоні.

Вимоги (зобов’язання) до Переможця електронного аукціону – потенційного орендаря

Переможець електронного аукціону зобовязаний:

1. Протягом 3 робочих днів з дня, наступного за днем формування протоколу електронного аукціону підписати протокол про результати електронного аукціону та направити чи надати його оператору електронного майданчика, через якого ним подано цінову пропозицію.

2. До моменту підписання (затвердження) протоколу про результати електронного аукціону (10 робочих днів) надати організатору аукціону  належним чином завірені копії документів, що підтверджують його відповідність вимогам організатора, які були визначені в оголошенні аукціону.

Важливо!

* напис про засвідчення документа складається зі слів «Згідно з оригіналом», найменуванням посади (для  юридичних осіб), особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, печатки (за наявності).

* повноваження претендентів (учасників) аукціону чи їх представників повинні бути підтверджені довіреностями чи іншими документами відповідно до чинного законодавства.

2. З моменту прийняття рішення Орендодавцем про надання в оренду майна комунальної власності та до укладення договору оренди виготовити в комунальному підприємстві “Земельно-кадастрове бюро” (46001, м.Тернопіль, вул.Коперника,1, 4-поверх) довідку про грошову оцінку земельної ділянки, довідку-розрахунок місячного розміру плати за землю, а також здійснити оплату за їх виготовлення згідно виставлених рахунків.

3. До укладення договору оренди або в день підписання такого договору оренди, сплатити на рахунок, зазначений в оголошенні організатора, авансовий внесок у подвійному розмірі орендної плати, визначеної за результатами проведення аукціону (зараховується в рахунок орендної плати після укладення договору оренди).

4. Укласти договір оренди з організатором протягом 20 робочих днів з дня наступного за днем формування протоколу електронного аукціону.

Переможець електронного аукціону, який відмовився від підписання протоколу про результати електронного аукціону або договору оренди, позбавляється права на участь у подальших аукціонах з оренди того самого об’єкта, а  сплачені ним гарантійний та реєстраційний внески не повертаються та перераховуються оператором електронного майданчика, через якого надано найвищу цінову пропозицію, на казначейський рахунок, зазначений організатором аукціону в оголошенні.

Умови дискваліфікації учасника, визначеного Переможцем електронного аукціону

Дискваліфікація Переможця аукціону відбувається у таких випадках:

- невідповідість вимогам статті 4 Закону України «Про оренду державного та комунального майна»;

- невиконання переможцем аукціону зобов’язань визначених у Регламенті ЕТС;

- невиконання Переможцем умов та вимог оголошення електронного аукціону;

- не подано документи або відомості, обов’язкове подання яких було передбачено в оголошенні електронного аукціону;

- відмови від підписання протоколу електронних торгів;

- відмови від підписання договору оренди;

- подано неправдиві відомості про себе;

- не здійснено, у встановлені терміни, розрахунки з організатором, які були визначені в оголошенні електронного аукціону;

- наявність інформації про факти порушення кримінальних справ, ознак здійснення незаконного підприємництва Переможцем аукціону, які можуть вплинути на визнання договору оренди недійсним;

- наявність боргів за оренду майна комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади, по діючих та припинених договорах оренди.

Реквізити та засоби платежу

1. Реквізити для перерахування операторами електронних майданчиків реєстраційних внесків потенційних орендарів в національній валюті:

Одержувач: Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Тернопільської міської ради

Код ЄДРПОУ: 37519833

Поточний рахунок (UAH) IBAN: UA968201720355589008001078166

Банк: Державна казначейська служба України у м.Києві

МФО 820172

Платник ПДВ, ІПН: 375198319181 , № свідоцтва: 100328770

2. Реквізити для перерахування переможцем аукціону авансового внеску:

Одержувач: Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Тернопільської міської ради

Код ЄДРПОУ: 37519833

Поточний рахунок (UAH) IBAN: UA968201720355589008001078166

Банк: Державна казначейська служба України у м.Києві

МФО 820172

Платник ПДВ, ІПН: 375198319181 , № свідоцтва: 100328770

3. Реквізити для перерахування операторами електронних майданчиків гарантійних внесків учасників аукціону у разі невиконання ними однієї з вимог, передбачених пунктами 7497 Порядку КМУ, а також у випадках, передбачених пунктом 76 або 98 Порядку КМУ:

Одержувач: Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Тернопільської міської ради

Код ЄДРПОУ: 37519833

Поточний рахунок (UAH) IBAN: UA968201720355589008001078166

Банк: Державна казначейська служба України у м.Києві

МФО 820172

Платник ПДВ, ІПН: 375198319181 , № свідоцтва: 100328770

Додаткова інформація

Переліки авторизованих майданчиків та їх рахунки  для оплати потенційними покупцями гарантійних та реєстраційних внесків доступні за посиланням: https://prozorro.sale/info/elektronni-majdanchiki-ets-prozorroprodazhi-cbd2

Ідентифікатор об’єкта: Код присвоєний об’єкту в електронній торговій системі: LLP001-UA-20210617-48721

Електронний аукціон проводиться  із врахуванням Закону України «Про оренду державного та комунального майна», Порядку передачі в оренду державного та комунального майна, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від 03.06.2020 №483 «Деякі питання оренди державного та комунального майна», Положення про оренду  комунального майна Тернопільської міської територіальної громади, затвердженого рішенням Тернопільської міської ради від 20.06.2011 № 6/9/14 «Про удосконалення порядку оренди майна, що належить до комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади» (зі змінами та доповненнями) та Регламенту роботи електронної торгової системи ProZorro.Продажі.

У разі якщо об’єкт оренди не буде передано в оренду за результатами електронного аукціону на продовження договору оренди, протягом п’яти робочих днів з дати формування протоколу про визнання аукціону таким, що не відбувся, буде опубліковано оголошення про проведення аукціону відповідно до статті 13 Закону України «Про оренду державного та комунального майна».