Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Повідомлення про оприлюднення проекту документу державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку

Відповідно до ст.5, ст.12 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», Тернопільська міська рада повідомляє про оприлюднення 29.09.2021 року проекту державного планування Програми економічного та соціального розвитку Тернопільської міської територіальної громади на 2022-2024 роки та звіту про стратегічну екологічну оцінку документа (далі Звіт) на офіційному веб-сайті Тернопільської міської ради (https://ternopilcity.gov.ua/) у рубриці у розділі «Участь громадськості»/ «Громадські обговорення, слухання, місцеві ініціативи» .

1.Повна назва документа державного планування та стислий виклад його змісту: проект «Програма економічного та соціального розвитку Тернопільської міської територіальної громади на 2022-2024 роки».

Програма економічного та соціального розвитку Тернопільської міської територіальної громади на 2022-2024 роки є документом державного планування місцевого рівня (надалі  Програма).

Метою Програми є створення умов для розвитку успішної, конкурентоспроможної Тернопільської міської територіальної громади, забезпечення економічного зростання, покращення стандартів життя та зростання добробуту населення, сприяння належному функціонуванню інженерно-транспортної та комунальної інфраструктури для підвищення соціальних стандартів і рівня життя мешканців.

Стратегічні цілі Програми:

  • створення умов для розвитку конкурентоспроможної економіки громади;
  • підвищення комфортності життя мешканців громади;
  • забезпечення розвитку громади з якісною соціальною сферою, різноформатним культурним та спортивним середовищем

2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування: Тернопільська міська рада 46001, Тернопільська обл., м. Тернопіль, вул. Листопадова, буд. 5 тел: (0352) 52-20-21,  Е-mаіl: <ternopil_rada@ukr.net>.

3. Передбачувана процедура громадського обговорення, у тому числі:

а) дата початку та строки здійснення процедури: громадське обговорення починається з 29 вересня 2021 року та триває до 01 листопада 2021 року ;

б) способи участі громадськості - громадськість у межах строку громадського обговорення має право подати замовнику в письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауваження і пропозиції до проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку.- зауваження і пропозиції громадськості надаються із дотриманням вимог, передбачених Законом України «Про звернення громадян»: у письмовому вигляді - особисто або через уповноваженого представника із зазначенням прізвища, ім’я та по-батькові, місця проживання, особистого підпису; від юридичних осіб - із зазначенням їх найменування, місця знаходження, посади і особистого підпису керівника.

Відповідно до ст.1 Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку»: громадськість - одна або більше фізичних або юридичних осіб, їх об’єднання, організації або групи, зареєстровані на території, на яку поширюється дія документа стратегічного планування ( у даному випадку територія Тернопільської міської територіальної громади)

в) дату, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення):  не плануються ;

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною із здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: Тернопільська міська рада Управління економіки, промисловості та праці за адресою: вул. Коперника, 1, м. Тернопіль, 46001; електронна пошта: ekon_mr@meta.ua. Відповідальний за організацію розгляду: Корчак Тетяна Станіславівна; телефон (0352) 251649.

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштову та електронну адреси та строки подання зауважень і пропозицій: Тернопільська міська рада Управління економіки, промисловості та праці за адресою: вул. Коперника, 1, м. Тернопіль, 46001; електронна пошта: ekon_mr@meta.ua. Відповідальний за організацію розгляду: Корчак Тетяна Станіславівна; телефон (0352) 251649.

Строки подання зауважень та пропозицій: до 01 листопада 2021 року  включно. Пропозиції та зауваження подані після встановленого строку, не розглядаються.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов’язаної зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

Тернопільська міська рада Управління економіки, промисловості та праці за адресою: вул. Коперника, 1, м. Тернопіль, 46001;

3. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування: відсутня.

Звіт про стратегічну екологічну оцінку та проект Програми економічного та соціального розвитку Тернопільської міської територіальної громади на 2022-2024 роки доступний за посиланням https://ternopilcity.gov.ua/uchast-gromadskosti/gromadski-obgovorennya-sluhannya-mistsevi-initsiativi/gromadski-obgovorennya/

 

Програма  економічного та соціального розвитку Тернопільської міської  територіальної громади на 2022-2024 роки

Звіт про стратегічну екологічну оцінку (СЕО)