Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про грошову компенсацію за земельні ділянки учасникам бойових дій та особам прирівняних до них

В рішення внесено зміни відповідно до рішення міської ради від 28.05.2021 №8/6/104

 

Для забезпечення реалізації пільг в частині першочергового відведення земельних ділянок  учасникам бойових дій та осіб прирівняних до них, в тому числі учасникам антитерористичних операції та їх сім’ям права на одержання земельних ділянок, керуючись Законом України «Про статус ветеранів,  війни, гарантії їх соціального захисту», Земельним кодексом України, з метою зниження соціальної напруги, враховуючи висновки постійних комісій з питань бюджету та фінансів, з питань природокористування , приватизації, продажу та оренди землі, міська рада

ВИРІШИЛА

1.Надати право на отримання грошової компенсації  з міського бюджету особам , на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів, війни, гарантії їх соціального захисту» в частині першочергового відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва та які добровільно відмовилися від одержання земельних ділянок безоплатно у власність.

2.Грошова компенсація виплачується у разі відсутності земель м.Тернополя для індивідуального житлового будівництва та в разі добровільної відмови від одержання земельної ділянки безоплатно у власність.

3.Грошова компенсація виплачується за земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва , які можуть бути передані безоплатну власність в межах м.Тернополя

4.Право на грошову компенсацію отримують учасники бойових дій та особи прирівняні до них, в тому числі учасники антитерористичних операції та їх сім’ї, що зареєстровані на території Тернопільської міської територіальної громади.

5.Грошова компенсація розраховується з врахуванням базової вартості 1кв.м. нормативної грошової оцінки земель м. Тернополя та виплачується в розмірі  грошової оцінки земельної ділянки площею 0,06га (розрахунок додається)

6.Громадяни , які отримали компенсацію, вважаються такими, що скористалися правом на безоплатне одержання земельних ділянок у власність в межах норм безоплатної приватизації, визначених статтею 121 Земельного кодексу України.  

7.Виконавчому комітетові в місячний термін розробити порядок виплати грошової компенсації та  порядок  формування та ведення реєстру  осіб , на яких поширюється чинність Закону України «Про статус ветеранів, війни, гарантії їх соціального захисту» в частині першочергового відведення земельних ділянок для індивідуального житлового будівництва та які добровільно відмовилися від одержання земельних ділянок безоплатно у власність.

8.Фінансовому управлінню передбачити в міському бюджеті кошти на виплату грошової компенсації в межах коштів, які поступають  від продажу земельних ділянок на земельних торгах у формі аукціонів та  від плати за земельні сервітути відповідно до укладених договорів сервітутів.

9.Контроль за виконанням рішення покласти на комісії з питань бюджету та фінансів та з питань природокористування , приватизації, продажу та оренди землі.

Поіменне голосування