Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про додаткові протиепідемічні обмежувальні заходи

Втратило чинність відповідно до рішення ВК від 04.08.2021 №634

 

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рішення міської ради від 17.03.2020р. №7/п48/2 «Про затвердження рішень місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді та оперативного штабу щодо запобігання поширенню на території Тернопільської міської територіальної громади коронавірусу», рішення місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді від 20.03.2020р., з метою запобігання поширенню на території Тернопільської міської територіальної громади коронавірусу, виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1.Дозволити роботу тимчасових споруд, які визначені Наказом №244 від 21.10.2011 р. Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, для здійснення продажу продуктів харчування без входу покупців в торговий зал (видача товарів через вікно).
2. Дозволити роботу закладів торгівлі, де асортимент продукції складає в повному обсязі - продукти харчування або засоби для санітарії та особистої гігієни/товари побутової хімії.
3. Зобов’язати заклади торгівлі дотримуватися вимог щодо:
3.1. маскового режиму, наявності одноразових рукавичок у продавців;
3.2. реалізації виключно фасованих та упакованих продуктів;
3.3. здійснення перерв з метою проведення поточних прибирань та дезінфекції, провітрювань приміщень, не менше ніж кожні 3 години по 15-20 хвилин (з обов’язковим заведенням журналів санітарних прибирань).
4. Дозволити діяльність підприємців, які займаються продажем квітів-виключно шляхом доставки до покупця.
5. Дозволити роботу торгових закладів, які здійснюють продаж насіння, без входу покупців в торговий зал (видача товарів через вікно).
6. Дозволити роботу шиномонтажів та автомийок самообслуговування.
7. Дозволити роботу авторизованих центрів мобільних операторів: ТОВ «Лайфселл», ПрАТ «Київстар», Vodafone Ukraine –Vodafone Україна, корпоративний центр ПАТ «Укртелеком».
8. Дозволити роботу підприємств, які здійснюють виробництво продуктів харчування, інші виробничі підприємства попередити про дотримання вимог обмежувальних заходів, затверджених рішенням штабу від 16.03.2020 р. щодо перебування в приміщенні не більше 10 осіб одночасно та за умови дотримання санітарно-гігієнічних норм.
9. Дозволити роботу спеціалізованих алкогольних магазинів з дотриманням вимог щодо обмеження одночасної кількості присутніх покупців в торговому залі.
10. Зобов’язати власників аптек забезпечити роботу всіх наявних кас.
11.Контроль за виконанням даного рішення покласти на управління муніципальної інспекції та Тернопільський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.