Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про погодження батьківської плати за навчання для учнів Тернопільського ліцею №21- спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети, які здобувають початкову мистецьку освіту

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про позашкільну освіту», відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.1997 № 260 «Про встановлення розміру плати за навчання у державних школах естетичного виховання дітей» та враховуючи клопотання директора Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети Тернопільської міської ради Тернопільської області, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Погодити у 2023-2024 навчальному році щомісячну батьківську плату за навчання для учнів Тернопільського ліцею №21- спеціалізованої мистецької школи імені Ігоря Герети, які здобувають початкову мистецьку освіту у розмірі 400 грн.

2. Звільнити від батьківської плати: - дітей, батьки яких загинули під час участі в АТО, ООС; - дітей, загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України; - дітей, батьки яких є учасниками бойових дій на території проведення АТО, ООС, бойових дій під час військової агресії Російської Федерації проти України; - дітей, батьки яких отримали інвалідність під час участі в АТО, ООС та під час безпосередньої участі у заходах необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України; - дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування; - дітей-інвалідів; - дітей з малозабезпечених сімей; -дітей з багатодітних сімей; - дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.

3. Погодити батьківську плату в розмірі 50%, а саме:

- найбільш талановитих дітей (2% від загальної кількості учнів);

- дітей з особливими освітніми потребами (інклюзивне навчання);

- для другої дитини, при умові навчання у закладі двох дітей, які здобувають мистецьку освіту;

- на додатковий музичний інструмент;

- дітей працівників даного закладу освіти.

4. По батьківській платі надається лише одна пільга.

5. Визнати такими, що втратили чинність пункти 1-4 рішення виконавчого комітету міської ради від 24.08.2022 №898 «Про погодження батьківської плати за навчання для учнів Тернопільського ліцею №21-спеціалізованої мистецької школі імені Ігоря Герети, які здобувають початкову мистецьку освіту».

6.Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Дідича.