Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про порядок організації та проведення електронного зарахування дітей до 0-1 класів (гуртків, секцій) комунальних закладів позашкільної освіти Тернопільської міської ради

Керуючись Конституцією України, ст. 14 та 30 Закону України «Про освіту», Законом України «Про позашкільну освіту», ст. 32 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», наказом Міністерства культури України «Про затвердження Положення про мистецьку школу» від 09.08.2018р. № 686, Постановою Кабінету Міністрів України від 6.05.2001 р. № 433 «Про затвердження переліку типів позашкільних навчальних закладів і Положення про позашкільний навчальний заклад», відповідно до Постанови КМУ від 05.11. 2008 р. №993 «Про затвердження Положення про дитячо-юнацьку спортивну школу», Наказу Міністерства молоді та спорту України № 67 від 17.01.2015 «Про організацію навчально-тренувальної роботи дитячо-юнацьких спортивних шкіл», з метою забезпечення прозорості, відкритості, запровадження єдиного підходу до зарахування дітей до мистецьких та спортивних установ, гуртків комунальних закладів позашкільної освіти Тернопільської міської ради, виконавчий комітет
ВИРІШИВ:
1. Запровадити в тестовому режимі з 01.03.2020 року електронну систему зарахування дітей до гуртків першого року навчання комунальних закладів позашкільної освіти з використанням технологій blockchain.
2. Затвердити:
2.1.«Порядок організації та проведення електронного зарахування дітей до гуртків першого року навчання комунальних закладів позашкільної освіти підпорядкованих управлінню освіти і науки Тернопільської міської ради» згідно з додатком 1 (додається).
2.2. «Порядок проведення електронної реєстрації дітей на проходження вступного іспиту для зарахування до 0-1-го класів комунальної установи початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Тернопільська музична школа №1» імені В.Барвінського, «Тернопільська музична школа №2 імені М.Вербицького» «Тернопільська художня школа імені Михайла Бойчука»» згідно з додатком 2 (додається)
2.3. «Порядок проведення електронного зарахування дітей (вихованців) до груп відділень з видів спорту комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл Тернопільської міської ради» згідно з додатком 3 (додається)
3. Здійснювати набір і зарахування дітей до комунальних закладів позашкільної освіти починаючи з 2020-2021 навчального року згідно з електронною чергою в системі blockchain через портал https://gurtok.bloqly.com/#/ відповідно до:
3.1.«Порядку організації та проведення електронного зарахування дітей до гуртків першого року навчання комунальних закладів позашкільної освіти підпорядкованих управлінню освіти і науки Тернопільської міської ради».
3.2. «Порядку проведення електронної реєстрації дітей на проходження вступного іспиту для зарахування до 0-1-го класів комунальної установи початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Тернопільська музична школа №1» імені В.Барвінського, «Тернопільська музична школа №2 імені М.Вербицького» «Тернопільська художня школа імені Михайла Бойчука»
3.3. «Порядку проведення електронного зарахування дітей (вихованців) до груп відділень з видів спорту комунальних дитячо-юнацьких спортивних шкіл Тернопільської міської ради»
4. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бицюру Л. О.