Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про внесення змін до рішення Тернопільської міської ради від 24.11.2015р. №7/2/152 «Про затвердження Регламенту Тернопільської міської ради сьомого скликання»

З урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020р. «№211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 » (у редакції постанови від 16.03.2020р. №215, від 25.03.2020р. №239), з метою врегулювання питання організації роботи на період карантину в Україні, керуючись статтею 25, розділом V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Внести зміни до Регламенту Тернопільської міської ради сьомого скликання, затвердженого рішенням Тернопільської міської ради від 24.11.2015р. №7/2/152, а саме: доповнити розділ VI «Пленарні засідання» статтею 35 наступного змісту:
«Стаття 35. «Особливості організації та проведення сесій міської ради в умовах надзвичайних ситуацій та/або надзвичайного стану».
В умовах запровадження надзвичайної ситуації та/або надзвичайного стану, спричинених спалахами епідемій та пандемій, що створюють загрозу життю і здоров'ю значних верств населення та введення такого стану відповідно до законодавства на всій території України, Тернопільської області, Тернопільської міської територіальної громади, пленарні засідання міської ради можуть проводитися в режимі відеоконференції/аудіоконференції (дистанційне засідання).
Аудіоконференція проводиться у випадках технічної неможливості проведення відеоконференції.
До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до місцевого бюджету, інші питання, щодо невідкладних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами епідемій та пандемій чи реалізації повноважень, пов'язаних з такими обставинами, процедурні питання.
Рішення про дистанційне засідання доводиться до відома депутатів ради і населення не пізніше як за 24 години до його початку із зазначенням порядку денного та порядку відкритого доступу до трансляції дистанційного засідання міської ради.
Рішення про дистанційне засідання розміщується на офіційному веб-сайті міської ради з одночасним направленням цієї інформації та проектів рішень з супровідними документами на електронну адресу кожного депутата міської ради.
Рішення про визначення залу, у якому проводитиметься сесія міської ради в режимі відеоконференції/аудіоконференцій, приймається міським головою.
Під час проведення сесії в режимі відеоконференції/аудіо конференції у залі, в якому відбувається таке засідання, можуть перебувати лише:
-міський голова, секретар ради, доповідачі, працівники управління організаційно-виконавчої роботи та відділу діджиталізації та програмування.
Перед відкриттям сесії в режимі відеоконференції/аудіоконференції проводиться запис депутатів, які приєдналися до участі у такому пленарному засіданні. Головуючий повідомляє про результати запису депутатів.
Сесія в режимі відеоконференції/аудіо конференції відкривається у разі, якщо для участі в ній за інформацією, наданою відділом діджиталізації та програмування, записалися більше половини депутатів від загального складу ради .
Голосування депутатів на сесії в режимі відеоконференції/аудіоконференції відбувається наступним чином:
1) головуючий називає прізвище, ім’я та по батькові депутата в алфавітному порядку;
2) депутат після озвучення його прізвища особисто здійснює голосування із зазначенням позиції "за", "проти" або "утримався". Тривалість часу голосування кожного з депутатів становить не більш як 5 секунд. У разі необхідності тривалість часу голосування може бути збільшена головуючим;
У разі, якщо з технічних причин депутат не зміг проголосувати, такому депутату повторно надається можливість проголосувати.
Після завершення голосування всіма депутатами, які беруть участь у пленарному засіданні, головуючий оголошує результати голосування за проект рішення.
Запис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу засідання.
Технічне забезпечення та організація дистанційних засідань покладається на управління
організаційно-виконавчої роботи та відділ діджиталізації та програмування.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

Поіменне голосування