Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про наглядові ради комунальних підприємств

Відповідно до ст. 25, 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 65, 78, 78-1 Господарського кодексу України, Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об’єктами державної та комунальної власності», з метою забезпечення прозорості, законності діяльності комунальних підприємств та підвищення ефективності їхнього управління, враховуючи висновок постійної комісії міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму, міська рада
ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Критерії відповідно до яких утворення наглядової ради є обов’язковим у комунальних унітарних підприємствах Тернопільської міської ради, згідно з додатком 1 (додається).
2. Затвердити Положення про утворення наглядової ради у комунальному унітарному підприємстві Тернопільської міської ради, згідно з додатком 2 (додається).
3. Зобов’язати виконавчий комітет Тернопільської міської ради визначити перелік комунальних підприємств, які підпадають під критерії, передбачені пунктом 1 даного рішення
4. Рішення міської ради від 20.12.2016 року № 7/13/225 «Про наглядові ради комунальних підприємств» - вважати таким, що втратило чинність .
5. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму.

Поіменне голосування