Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про внесення змін до Статуту територіальної громади

З метою врахування історичних, національно-культурних, соціально-економічних та інших особливостей у  здійсненні місцевого самоврядування на території Тернопільської міської територіальної громади, керуючись ст.19, п.48 ч.1 ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновок постійної комісії з питань  місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада

ВИРІШИЛА:

1.Внести зміни в рішення міської ради від 19.05.2011р. №6/8/10 «Про затвердження Статуту територіальної громади міста Тернополя», а саме:

1.1Змінити назву Статуту та замість слів «Статут територіальної громади м.Тернополя» читати «Статут Тернопільської міської територіальної громади»;

1.2.Викласти Статут Територіальної громади міста Тернополя в новій редакції, згідно з додатком 1 (додається).

2.Внести зміни в рішення Тернопільської міської ради №6/47/5 від 25.04.2014р. «Про затвердження Положень, які є невід’ємною частиною Статуту територіальної громади м. Тернополя» та викласти в новій редакції:

2.1. В п.1 та додатку 1 «Положення про загальні збори членів територіальної громади міста Тернополя» читати: «Положення про загальні збори (конференції) жителів Тернопільської міської територіальної громади за місцем проживанням», згідно з додатком 2 (додається);

2.2. В п.2 та додатку 2 «Положення про місцеві ініціативи в місті Тернополі» читати: «Положення Про місцеві ініціативи в Тернопільській міській територіальній громаді», згідно з додатком 3 (додається).

3.Внести зміни в рішенням Тернопільської міської ради №6/44/130 від 31.01.2014р. «Про затвердження Положень, які є невід’ємною частиною Статуту територіальної громади м. Тернополя» та викласти в новій редакції:

3.1.В п.1 та додатку 1 «Положення про консультативне опитування мешканців міста Тернополя», читати: «Положення Про консультації з громадськістю в Тернопільській міській територіальній громаді», згідно з додатком 4 (додається).

3.2.В п.2 та додатку 2 «Положення про громадські слухання в місті Тернополі», читати: «Положення Про громадські слухання в Тернопільській міській територіальній громаді», згідно з додатком 5 (додається).

4.Положення, відображені в п. 2 та 3 даного рішення, вважати невід’ємними частинами Статуту Тернопільської міської територіальної громади.

5.Доручити начальнику управління державної реєстрації Франківу В.П. провести державну реєстрацію Статуту Тернопільської міської територіальної громади в органах Міністерства юстиції України.

6.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської  діяльності.

Додатки (додаються)

 

Поіменне голосування