Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 22.07.2020р. №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Конституцією  України, Європейською  хартією  місцевого самоврядування, інформацією головного санітарного лікаря  України, відділу охорони здоров'я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради щодо рівня захворюваності, враховуючи звернення суб’єктів господарювання, громадян Тернопільської міської територіальної громади та висновки постійних комісій міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, з гуманітарних питань, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Визнати, що рішення Державної комісії ТЕБ та НС та Постанова Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 р. №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» є такими, що не ґрунтуються на нормах Конституції  України, а саме: статей 24,33,39,42,49,64.

2. Виконавчим органам міської ради, комунальним підприємствам, установам, організаціям, місцевій комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді забезпечити  належне функціонування закладів дошкільної освіти, громадського транспорту та життєдіяльність  Тернопільської міської територіальної громади, відповідно до рішень місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді.

3. Рекомендувати суб’єктам господарської діяльності на період встановленого карантину здійснювати свою діяльність відповідно до рішень місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді.

4. Органам національної поліції утриматись від дій, щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які діятимуть у відповідності до даного рішення.

5. Звернутись до Міністра охорони здоров'я України М. Степанова щодо виключення                  м. Тернополя із зони «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення  COVID-19.

6. Звернутись до Міністра інфраструктури України В.Криклія щодо недопущення скасування зупинки поїздів далекого сполучення в м. Тернополі.

7. Звернутись до регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації щодо недопущення заборони регулярних і нерегулярних перевезень автомобільним транспортом.

8. Зазначене рішення з урахуванням вимог ст. 144 Конституції України є обов’язковим до виконання на території Тернопільської міської територіальної громади.

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, з гуманітарних питань.