Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про організацію в Тернопільській міській територіальній громаді призову громадян України на строкову військову службу в 2022 році

24.02.2022р.

№45

 

 

Про організацію в Тернопільській міській територіальній громаді

призову громадян України на строкову

військову службу в 2022 році

 

На виконання Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Указу Президента України від 29.12.2021 року № 687/2021 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2022 році», постанови Кабінету Міністрів України від 21.03.2002 року № 352 «Про затвердження Положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом» в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20.01.2021 року № 100, розпорядження голови Тернопільської обласної державної адміністрації від 09.02.2022 року № 67/01.02-01 «Про організацію в області призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні та жовтні-грудні 2022 року», враховуючи лист військового комісара Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки № 653 від 21.02.2022 року, з метою своєчасної та якісної підготовки до проведення призову громадян України чоловічої статті на строкову військову службу та для підтримання Збройних Сил України, інших військових формувань у боєздатному стані, нарощування їх здатності давати адекватну відповідь реальним і потенційним загрозам, –

  1. Затвердити основний та резервний склад призовної комісії згідно з додатками 1, 2 (додаються).
  2. Медичне обстеження призовників віком від 18 до 27 років провести в березні-червні та вересні-грудні 2022 року, згідно з розпорядженням міського голови від 23.12.2021 року № 262 «Про створення в 2022 році постійно діючої позаштатної військово-лікарської комісії в Тернопільському об’єднаному міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки».
  3. Призов на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби в мирний час громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань України, провести у квітні-червні та жовтні-грудні 2022 року, – згідно плану Тернопільського об’єднаного міського територіального центрі комплектування та соціальної підтримки (далі – Тернопільський ОМТЦК та СП).
  4. Відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення :
    1. До складу медичної комісії включати фахівців, які можуть забезпечити належне виконання необхідних вимог медичного освідчення призовників, з врахуванням норм ст. 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», інших заходів, спрямованих на запобігання епідемічної небезпеки в Тернопільській міській територіальній громаді (далі – Громада).

          Відповідальність за якісне та своєчасне медичне обстеження покласти на начальника відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Василя Даньчака.

    1. Зобов’язати директорів комунальних некомерційних підприємств закладів охорони здоров’я під час проведення призову проводити госпіталізацію призовників тільки за направленням Тернопільського ОМТЦК та СП з обов’язковим врахуванням діючих карантинних вимог, а в інших випадках (екстрена госпіталізація або амбулаторне лікування) – з обов’язковим інформуванням відділення комплектування Тернопільського ОМТЦК та СП (чергова частина Тернопільського ОМТЦК та СП : тел. (0352) 43-58-19 – цілодобово, (0352) 43-58-15 – тел. факс) та документальним підтвердженням. Прийняття на обстеження та лікування призовників проводити позачергово – в день явки призовника з направленням в лікувальний заклад. Забезпечити оформлення та доставку актів обстеження призовників в день виписки з лікувального закладу.
    2. Забезпечити організоване та своєчасне проведення медичного обстеження в лікувальних закладах міста, з дотриманням карантинних заходів чи обмежень. Для проведення цієї роботи забезпечити лікувальні заклади міста необхідними матеріалами та майном. Організувати проведення щеплень, електрокардіологічне обстеження та стоматологічне лікування в приміщенні призовної дільниці Тернопільського ОМТЦК та СП, визначення резусу та належності крові – в клініко-діагностичній лабораторії комунального підприємства «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» Тернопільської міської ради.
    3. Громадянам, які підлягають відправці до військових частин, провести на базі комунального некомерційного підприємства Великобірківської селищної ради «Тернопільська центральна районна лікарня» : серологічний аналіз крові на  антитіла до вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ), антиген до вірусу гепатиту "B" (HBsAg), антитіла до вірусу гепатиту "C" (anti-HCV), реакція мікропреципітації з кардіоліпіновим антигеном (RW); тестування біоматеріалу методом ІФА на наявність антитіла класу Ig М до вірусу SARS-CoV-2, (позитивний результат вказує на гострий перебіг хвороби), та на наявність антитіла класу Ig G до вірусу SARS-CoV-2 (позитивний результат якого вказує на наявність імунітету), а при необхідності проводити дослідження методом ПЛР.

4.5   Залучати основний та резервний склад лікарів-фахівців, медичних сестер та лаборантів, згідно з розпорядженням міського голови від 23.12.2021 року № 262 «Про створення в 2022 році постійно діючої позаштатної військово-лікарської комісії в Тернопільському об’єднаному міському територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки».

5. Начальникові Тернопільського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергію Осадця на період призову в квітні-червні та жовтні-грудні 2022 року встановити чергування наряду поліції з 2-х осіб для забезпечення громадського порядку на призовній дільниці Тернопільського ОМТЦК та СП.

Розшук, затримання та доставку призовників, які ухиляються від виконання військового обов’язку, проводити відповідно до вимог п. 9 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про Національну поліцію».

6. Керівникам підприємств, установ, організацій та навчально-виховних закладів, незалежно від форм власності i підпорядкування, організувати оповіщення призовників та військовозобов’язаних запасу про виклик до Тернопільського ОМТЦК та СП, а також забезпечити їх своєчасне прибуття за цим викликом. Призовників під час призову направляти у службові відрядження тільки після узгодження з військовим комісаром Тернопільського ОМТЦК та СП.

7.  Керівникам житлово-експлуатаційних та інших організацій, підприємств i установ, які здійснюють експлуатацію будинків, організувати оповіщення про виклик до військового комісаріату. У разі неможливості викликати – подавати до Тернопільського ОМВК документи, які це підтверджують.

8. Зобов’язати директора комунального підприємства «Тернопiльелектротранс» Андрія Мастюха виділяти на вимоги начальника Тернопільського обласного збірного пункту тролейбуси для доставки призовників на залізничний вокзал станції Тернопіль.

9. Для забезпечення роботи призовної дільниці Тернопільського ОМТЦК та СП відрядити з 01.04.2022 року по 30.06.2022року та з 01.10.2022 року по 30.12.2022 року :

  • директору Тернопільського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі – 2-х технічних працівників;
  • директору Тернопільського центру професійно технічної освіти – 2-х технічних працівників;
  • директору Тернопільського вищого професійного училища № 4 ім. М. Паращука – 2-х технічних працівників, –

за якими на цей час зберігається місце роботи, посада i заробітна плата.

10. Керівникам підприємств, установ і організацій виділяти один легковий автомобіль для чергування на призовній дільниці Тернопільського ОМТЦК та СП, згідно додатку 3 (додається).

11. Контроль за виконанням розпорядження покласти на секретаря міської ради – керуючого справами Ігоря Гірчака.

Додатки

 

Міський голова                                                                         Сергій  НАДАЛ