У Тернополі облаштовують паркувальний майданчик на вул. Любомира Гузара, 8 на умовах співфінансування

На вулиці Любомира Гузара, 8 у Тернополі активно працюють над розширенням місця для паркування транспортних засобів мешканців будинку. Ремонт у житловому фонді тут проводяться на умовах співфінансування міської ради та мешканців.

«З 2017 року ми хотіли розширити ділянку дороги, яка має лише три метри ширини. На жаль, тут не можуть роз'їхатись дві машини. У 2024 році на прийомі в міського голови нам запропонували виконати роботи за програмою співфінансування. Міська рада виділяє 80% коштів, а ОСББ з мешканцями – 20%. Ми провели загальні збори в будинку і 92% мешканців підтримали таку ініціативу. Наразі ми робимо місця для тимчасового паркування автомобілів», – зазначив голова ОСББ  «Мрія+», що на вул. Любомира Гузара, 8, Віктор Чорненький.

Додамо, програмою можуть скористатися як ОСББ, так і управителі будинків (ЖЕКи). Дія програми поширюється на всі багатоквартирні будинки Тернопільської громади, які експлуатуються понад 10 років. Фінансування виділяється за певною пропорцією залежно від виду робіт.

Нагадаємо, цього року до списку ремонтів на умовах співфінансування внесено 64 будинки, на які виділено 19 850 тис. грн.