Тернопіль готується до зими: нові заходи для забезпечення безперебійного руху транспорту

9 жовтня виконавчий комітет міської ради прийняв рішення «Про заходи щодо забезпечення безперебійного руху транспорту у зимовий період на 2024-2025 роки». Так, передбачено ряд заходів для підтримання ефективного функціонування транспортної інфраструктури в умовах снігопадів і морозів цієї зими. 
 
Згідно з рішенням, керівники підприємств, організацій та установ усіх форм власності надаватимуть підприємствам–переможцям тендеру на утримання шляхово-мостового господарства Тернопільської міської територіальної громади та управителям багатоквартирних будинків транспортні засоби, спеціалізовану техніку, відповідно до укладеного договору. Важливо, ці організації-переможці тендеру на утримання шляхово-мостового господарства до 15 жовтня 2024 року мають завершити ремонт, підготовку спеціалізованої техніки, забезпечити необхідну кількість протиожеледних матеріалів та триденний запас паливно-мастильних матеріалів. 
 
Першочергово передбачено зимове утримання проїзної частини вулиць, якими проходять маршрути міського транспорту на території громади, розташованих на ухилах та утримання міжквартальних проїздів. Прибудинкові території утримуватимуть організації, які надають послуги з утримання будинку або ОСББ.
 
З метою забезпечення ефективного розчищення снігу, підприємствам та суб’єктам підприємницької діяльності доручено утримувати зупинки громадського транспорту та під'їзди до автозаправних станцій у належному стані. 
 
Крім того, старостам старостинських округів доручено забезпечити якісне утримання територій населених пунктів. Також створено координаційний штаб, який забезпечуватиме організацію виконання зимових заходів.