Два освітні заклади Тернополя отримали фінансування для закупівлі засобів навчання та обладнання для викладання «Захисту України»

2 жовтня виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення про спрямування коштів на забезпечення навчального процесу предмета «Захист України». Це важлива ініціатива, що спрямована на підвищення рівня підготовки учнів у сфері національної безпеки та оборони.

Згідно з рішенням, виконавчий комітет виділив кошти у сумі понад 5,3 млн грн, які відповідно управління освіти і науки Тернопільської міської ради спрямує для потреб двох закладів освіти – ТАЛ «Українська гімназія» ім. Івана Франка та Галицькому фаховому коледжу ім. В’ячеслава Чорновола на умовах співфінансування з міського та державного бюджету, зокрема 30% з міського бюджету в сумі 1 602 600 грн та 70% з державного бюджету в сумі 3 739 200 грн.

Зазначені кошти спрямовані на заклади освіти для закупівлі засобів навчання та комп’ютерного обладнання для оснащення навчальних кабінетів предмета «Захист України».

Впровадження такого фінансування дозволить суттєво покращити якість освіти в навчальних закладах Тернополя, створюючи сучасні та належно обладнані кабінети для вивчення предмета, що має ключове значення для підготовки молоді в умовах сучасних викликів.